Novosti

Koncepti

Alien iz Perzije

 

Ostoure-1MDok njegov predsjednik prijeti atomskim bombama i projektilima dugog dometa, iranski student Mohammad Reza Shojaie plaši svijet...


... svojom vizijom futurističkog nakeda s pogonom na oba kotača. Iran zasigurno nije meka motociklizma, no očito i tamo postoje vizionari koji bi rado krojili budućnost na dva kotača. Mohammad Reza Shojaie zamislio je jedan u najmanju ruku neobičan motocikl budućnosti čiji je dizajn navodno inspiriran dalekom prošlošću, odnosno gravurama na kamenu koje su iscrtali stari Perzijanci.

 

Ostoure-2MNjegov model nazvan Ostoure impresionira svojom naglašeno agresivnom i futurističkom pojavom, ali i konceptom pogona na oba kotača. Doduše, ideja o pogonu na prednji kotač i nije neka novina u svijetu vozila na dva kotača, jednako kao što i sam dizajn motocikla nije baš toliko originalan kao što to možda izgleda na prvi pogled, no Ostoure kao cjelina ipak djeluje intrigantno.

 

Posebno je zanimljiv baš taj sustav pogona na oba kotača, koji se zapravo sastoji od korištenja dvije jednoruke vilice s integriranim kardanom, pri čemu se uopće ni ne pokušava sakriti da su te vilice posuđene od BMW-a. Pritom se postavlja pitanje koliko bi morao biti složen sustav zakretanja prednjeg kotača, no to uopće nije važno, jednako što nisu važne ni neke druge logičke dileme koje se javljaju pri pogledu na ovaj motocikl.

 

Naime, Ostoure zasad postoji samo u virtualnom svijetu, kao računalno generirana fotografija i zasad nemamo razloga vjerovati da će se ikada materijalizirati u nekom opipljivom obliku.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP KTM »
fbmp ytmp imp