Novosti

GP 125 - Katar

Sedmorica brzih

 

GP125-Katar-1MIako su se na prvoj utrci sezone u klasi 125 među prvu petoricu progurala čak četiri vozača Derbija, pobjedu je na kraju odnio Nicolas Terol na Apriliji.


Klasa 125 se već odavno navikla na periodičko osiromašenje konkurencije, no ovogodišnja je pomama za Moto2 klasom kvalitativno i kvantitativno desetkovala najslabiju kategoriju. Srećom, već je prva utrka pokazala kako je ipak ostalo dovoljan broj onih neobuzdanih i vrlo brzih vozača koji obećavaju zanimljivu sezonu. Za tu klasu nije neuobičajeno da se za pobjedu grčevito bori velik broj vozača, pa su tako i ovaj put njih sedmorica najraspoloženijih tijekom skoro cijele utrke činili brzi vlak.

 

GP125-Katar-2MNakon nebrojenih pretjecanja i izmjena pozicija, nekoliko krugova prije kraja svoju je priliku za bijeg prepoznao Nicolas Terol te je odvezao nekoliko uzastopnih brzih krugova i tako si stvorio onu minimalnu prednost potrebnu da bezbrižno izađe na ciljnu ravninu i osvoji svoju četvrtu pobjedu u karijeri. Iza Terolove Aprilije poredala su se čak 4 Derbija, a iako je teško procijeniti tko je među njima bio luđi, pouzdano se zna da je mrvicu spretniji bio Vazquez koji je osvojio drugo mjesto nakon izravnog troboja sa trećim Marquezom i četvrtim Espargarom.

 

GP125-Katar-3MPrve četiri pozicije su tako zauzeli Španjolci, dok je peto mjesto pripalo Nijemcu Corteseu, 4 stotinke ispred Švicarca Krummenachera i 16 stotinki ispred Rabata kao još jednog Španjolca. Tek deset sekundi iza njih kao osmi ciljem prolazi prošlogodišnji doprvak Smith i to nakon završnog obračuna s Koyamom i Masbouom. Svoju je trkaću premijeru imala i momčad oživljene Lambrette, no njihovi su vozači Ravaioli i Salom odustali još u najranijoj fazi utrke.

Više u ovoj kategoriji: « Ural Cross Spektakl »
fbmp ytmp imp