Novosti

Spektakl

Let u Grčkoj

 

Maddison-Grcka-1MDok je grčka ekonomija u dubokom minusu, neustrašivi australac Robbie "Maddo" Maddison je dosegao nove visine skočivši na...


... motociklu preko Korintskog kanala.

U četvrtak, 08.04.2010. dvadesetosmogodišnji australac, već dobro poznat FMX publici po svojim dosadašnjim pothvatima, preskočio je Korintski kanal. Kada su davne 1893. godine završili radove na kanalu, njegovi tvorci zasigurno nisu mogli zamisliti da će preko njega gotovo 120 godina kasnije skakati čovjek iz nekadašnje kažnjeničke kolonije.

 

Maddison-Grcka-2MDo sada je Maddo (Ludi) 2007. i 2008. godine tri puta popravljao svijetski rekord u duljini skoka sve do 107 metara, a na staru godinu 2009. je u Las Vegasu skočio na 30 metara visoku repliku pariškog slavoluka pobjede te zatim i skočio nazad na tlo. Prije toga je skakao i na Tower Bridge mostu u Londonu, a Korintski kanal je tek posljednja u nizu njegovih vratolomija.

 

Maddison-Grcka-3MRobbie je nakon skoka rekao da mu je najveća prepreka koju je trebalo savladati bio strah jer u najvišoj točki skoka se nalazio čak 95 metara iznad površine kanala. Ipak, nije mu bilo lako ubrzati motokros Hondu od 500 ccm preko zavojite zaletne staze s promjenjivom podlogom.

 

S travnate podloge na betonsku pa drvenu, zatim asfalt pa tepih na prilazu odskočnoj rampi, a kroz sve to je morao ubrzati do 125 km/h koliko mu je bilo potrebno za siguran skok. Kako sada pišemo o njegovom uspjehu, očito je uspješno ubrzao do potrebne brzine i nakon povjesnog leta sigurno prizemljio na drugoj strani.

 

Maddo nakon svog skoka u Grčkoj putuje u Meksiko jer tamo počinje sezona Red Bull X-Fighters svijetske turneje u kojoj je Robbie prošle godine bio drugoplasirani, a ove godine cilja na prvo mjesto.



Više u ovoj kategoriji: « GP 125 - Katar Moto2 »
fbmp ytmp imp