Novosti

Ural Cross

"Sportski" Ural

 

Ural-1MAko vam u Uralu tvrde kako su predstavili potpuno novi motocikl koji vam omogućuje upuštanje u još ekstremnije avanture, pa čak i sudjelovanje na amaterskim natjecanjima, onda to zapravo znači da se radi o...


... samo još jednoj varijanti već poznatih modela, koja je poseban samo po nekom detalju, primjerice po spartanskoj bočnoj prikolici.

Ural-2MIako se netom predstavljeni Ural Cross vodi kao novi model u ponudi ruskog proizvođača, zapravo se radi o novoj verziji modela Tourist i Sportsman. Ustvari, Ural Cross uopće nije plod ruske pameti, nego su ga vlastitim snagama razvili europski distributeri ove marke.

 

Već smo navikli na to da kod Uralovih modela riječ "razvoj" treba shvatiti uvjetno, pa nas tako ne čudi da je jedina novost instaliranje drugačije bočne prikolice. Ona je kod Crossa potpuno otvorenog tipa i kao takva nudi manju udobnost, ali zato olakšava prijevoz kabastih tereta.

 

Ural-3MZa razliku od ostalih Uralovih modela, kod Crossa je suvozač u prikolici sasvim nezaštićen od blata i vremenskih neprilika, a uz to mu je na raspolaganju i bitno neudobnije sjedalo. Zato ne mora samo sjediti već može i stajati, te tako prebacivati težinu u zavoju, pri čemu mu je od pomoći i veliki prednji rukohvat.

 

Osnovni model Crossa dostupan je samo u crnoj boji i nema pogona na bočni kotač prikolice. Svejedno neće biti jeftiniji od 8.400 Eura, s time da u tu cijenu nisu uključena davanja, ali jesu zaštita za agregat, rezervna guma i pretinac za stvari koji se može zaključati. Za 9.100 Eura, opet bez poreza, prodavat će se bogatije opremljeni Cross TWD koji ima pogon na bočni kotač, ali i neke luksuzne stavke poput kutije za prvu pomoć u koju je integrirano i uže za vuču.

 

Ural-4MTWD je osim u crnoj dostupan i u mat zelenoj boji, ali se kao i svi Uralovi modeli s pogonom na kotač prikolice ne može prodavati na tržištima na kojima se vozi lijevom stranom ceste. Oni koji već posjeduju u svojoj garaži neki Ural, ne trebaju kupovati cijeli Cross, već mogu samo naručiti bočnu prikolicu. Trebala bi savršeno pristajati.

Više u ovoj kategoriji: « Nove kacige GP 125 - Katar »
fbmp ytmp imp