Motosport

Gle čuda! Odgođena MotoGP utrka u Kazahstanu

Sokol 24

Službeni razlog su poplave, ali održavanje prve MotoGP utrke u Kazahstanu je ionako bilo pod znakom upitnika.

Utrka u Argentini je otkazana i prije početka sezone, a sad se čini sve izvjesnijim da neće biti ni okupljanja u Kazahstanu. Doduše, ta utrka je, službeno, zasad samo odgođena za neki kasniji termin u 2024., ali…

Prvi MotoGP vikend u Kazahstanu se trebao odigrati od 14. do 16. lipnja, dakle za više od dva mjeseca, ali sad je to otpalo zbog izvanrednog stanja u toj zemlji, uzrokovanog velikim poplavama. No to bi lako mogla biti samo izlika jer je održavanje utrke i ionako bilo pod velikim znakom pitanja. Uostalom, trebala se ta utrka dogoditi već prošle godine, ali je i tada otkazana jer staza Sokol nije bila spremna. Ove godine je nastao problem s nedostatkom stručnog osoblja na stazi i uz nju, no navodno je taj problem riješen angažmanom Razlana Razalija i ljudi koji sudjeluju u organizaciji utrke u Maleziji.

Prostora za naknadno ubacivanje Kazahstana u ovogodišnji kalendar praktično nema. Jedina rupa u rasporedu je ona sredinom srpnja, a nema logike otkazati utrku da bi je organizirao samo mjesec dana kasnije. Nakon toga su u kolovozu, rujnu i listopadu po tri radna vikenda, što predstavlja maksimum u organizacijskom i sportskom smislu. Osim toga, momčadi ionako nisu zainteresirane za utrkivanje u Kazahstanu.

fbmp ytmp imp