Motosport

MotoGP: Marquez se oporavlja po planu

DSC3172

Marc Marquez je prošle godine s MotoGP motocikla pao čak 22 puta, ali je zapravo jedan hard-enduro pad stavio pod znak upitnika nastavak njegove karijere.

Do tog pada je došlo uoči pretposljednje utrke u Portimau, koju je morao propustiti, kao i onu završnu u Valenciji te važna zimska testiranja u Jerezu. Radi se o ozljedi očnog živca, zbog čega je imao problema s dvostrukim vidom, baš kao što je to bio slučaj 2011. godine. Tada je morao ići na operaciju i nastavak njegove karijere je bio pod velikim znakom upitnika.

DSC4735

Slično je bilo sada, ali čini se da je situacija ipak manje kritična. Kako je bilo i planirano, Marc Marquez je uoči Božića odradio važan kontrolni pregled, nakon kojeg je odlučeno da se nastavlja s konzervativnom terapijom. To znači da, barem zasad, operacije neće biti, jer očito procjenjuju da će oko samo zacijeliti. Važno je i to da Marquez može nastaviti s fizičkim treninzima, u nadi da će, nakon nekoliko uzastopnih zima u kojima se oporavljao od operacija oba ramena i desne ruke, u iduću sezonu konačno ući fizički spreman.

DSC8809

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp