Motosport

MotoGP: Phillip Island otkazan, dodan Portimao

E 7498

Nakon što je odgođena utrka u Teksasu uskočila na mjesto one u Japanu, sad je potvrđeno da od VN Australije ni ove godine neće biti ništa.

Zbog strogih COVID-19 protokola, koji po ulasku u Australiju uključuju obaveznu dvotjednu samoizolaciju u hotelu, ovogodišnja utrka u Phillip Islandu je otpočetka bila pod ogromnim znakom upitnika. Još i više otkad je najavljeno da će se stroge mjere produžiti do kraja godine. I zato je bilo nerealno očekivati da će u listopadu širom otvoriti granice MotoGP karavani, bez obzira na što je Australac Remy Gardner vodeći u ukupnom poretku klase Moto2, dok Jack Miller, kao tvornički vozač Ducatija, drži peto mjesto u kraljevskoj klasi.

I tako je sad konačno potvrđeno da ove sezone, baš kao ni prošle, MotoGP utrke na sjajnoj stazi Phillip Island neće biti. Umjesto toga, 7. studenog će se vozit VN Algavrea na portugalskoj stazi Portimao. Uzmemo li u obzir da smo tamo već gledali treću utrku ove sezone, ali i posljednju utrku prošle sezone, biti će to treći put u manje od godinu dana da se vozi MotoGP utrka na toj stazi.

a9a03824 0.big

U paketu s time, objavljeno je i da će se utrka u Maleziji voziti tjedan dana ranije nego što je to bilo planirano, odnosno 24. listopada, samo tjedan dana iza utrke u Tajlandu. Dva tjedna prije toga voziti će se ranije odgođena utrka u Teksasu, koja je ubačena umjesto otkazane utrke u Japanu.

Uglavnom, 9 utrka je iza nas, a još 10 ih je u kalendaru za drugi dio sezone. S time da utrke u Tajlandu i Maleziji vise u zraku, a iako bi se u slučaju njihova otkazivanja u kalendar mogla ubaciti odgođena utrka u Argentini, takvo što je ipak malo vjerojatno. Ako utrke u Tajlandu i/ili Maleziji budu otkazane, sva je prilika da će se duplirati još neka od europskih utrka.

MotoGP kalendar 2021 7 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp