Motosport

Marc Maruquez se vraća utrkivanju!

Marquez89897214

Nakon 9 mjeseci pauze, i tri operacije nadlaktice, Marquez je od liječnika dobio zeleno svjetlo. Taman da se stigne uključiti u borbu za naslov prvaka.

Nekoliko dana prije nego je to originalno bilo najavljivano, Marc Marquez je bio na još jednom liječničkom pregledu u bolnici Ruber Internacional - u kojoj je prije četiri mjeseca obavio treću operaciju desne nadlaktice - i ovaj put je konačno prošao. To će reći da je liječnički konzilij zadovoljan oporavkom do te mjere da su procijenili kako se može vratiti utrkivanju, bez straha od kompliciranja ozljede.

Uz to što je propustio praktično cijelu prošlu sezonu, Marc Marquez nije nastupio ni na prve dvije ovogodišnje utrke u Kataru, no još uvijek se vraća u pravo vrijeme da se uključi u borbu za naslov prvaka. Trenutno je Zarco na vrhu ukupnog poretka s 40 bodova osvojenih za dva druga mjesta, dok Quartararo i Vinales, s po jednom pobjedom i jednim petom mjestom, imaju na svom kontu 36 bodova.

Nije to ništa što Marc Marquez ne bi mogao sustići, no ipak još ostaje za vidjeti koliko se brzo može vratiti u pravu formu nakon što 9 mjeseci nije vozio MotoGP motocikl. S time da je prije nekih mjeseca dana u Barceloni uspješno trenirao za upravljačem Honde RC213V-S (donja fotografija), a s tom je cestovnom replikom MotoGP motocikla barem dva dana trenirao i u Portimau, gdje se 18. travnja vozi iduća utrka.

Uglavnom, Iako je bilo itekako zanimljivo i bez njega, što potvrđuju i prve dvije ovogodišnje utrke, jasno je da bi povratak Marqueza trebao učiniti MotoGP prvenstvo još uzbudljivijim i atraktivnijim.

6051c3133fc008.85235485

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp