Motosport

Marc Marquez neće voziti u Kataru

6051c3c3a5abb4.48806530

Sve je upućivalo da Marquez ipak hoće, ali zapravo neće. Propustiti će prvu utrku sezone, a vrlo vjerojatno i onu drugu, koja se vozi samo tjedan dana kasnije.

Nakon tri operacije desne ruke i osam mjeseci mirovanja, osmerostruki svjetski prvak Marc Marquez je prošli tjedan prvi put vozio ozbiljan motocikl. Na stazi u Barceloni isprobao je RC213V-S, cestovnu repliku Hondina MotoGP motocikla (vidi donju fotografiju), i djelovalo je da taman dovoljno žestoko juri, a uz to je stigao skoknuti do Katara kako bi se tamo cijepio s ostalim članovima MotoGP karavane. Uglavnom, sve je upućivalo da će, ako ništa drugo, barem ovog petka voziti treninge, pa poslije toga odlučiti.

I zato nas je iznenadila objava odluke da, nakon konzultacije s liječnicima, neće čak ni pokušati nastupiti na prvoj utrci u Kataru, a logika nalaže da će onda propustiti i onu drugu, koja se na istoj stazi vozi samo tjedan dana kasnije. U prilog tome ide i objava da će 12. travnja ići na novi liječnički pregled, a to pada taman između druge utrke u Kataru i one iduće u Portimao.

Tako Marc Marquez daje svojim brojnim oponentima barem 2 utrke prednosti, a biti će zanimljivo vidjeti tko će tu priliku najbolje iskoristiti. Treninge, kvalifikacije i utrke u sve tri klase možete pratiti na Sportklub televiziji, od petka do nedjelje.

6051c32e7e6d35.05569664

 

fbmp ytmp imp