Motosport

MotoGP: Otkazane utrke u Silverstoneu i Australiji

lg5 7470.gallery full top fullscreen

Nadamo se da je to odrađivanje posljednjih formalnosti prije nego dobijemo novi provizorni MotoGP kalendar za 2021.

Nakon Assena i Sacshenringa, službeno su otkazane ovogodišnje utrke na još dvije klasične i uzbudljive staze u kalendaru. Silverstone je bio u planu za kraj kolovoza, no od toga ipak neće biti ništa, pa se tako tek drugi put u povijesti GP-a neće voziti utrka u Velikoj Britaniji. Prvi put je to bilo prije dvije godine, kad je nedjeljni program otkazan zbog toga jer novi asfalt nije odvodio kišu. Zato je prošle godine baš u Silverstoneu odvožena možda i najbolja utrka sezone, u kojoj je Rins sa Suzukijem na izlasku iz posljednjeg zavoja preoteo pobjedu Marquezu.

Utrka u Phillip Islandu je uvijek vrhunska poslastica, no već je neko vrijeme bilo poprilično jasno da će ove godine biti izbačena iz kalendara. Nadamo se da je službeno otkazivanje tih utrka samo čišćenje terena prije objave novog provizornog kalendara. Prema trenutnom planu, sezona bi počela s dvije utrke u Jerezu, 19. i 26. srpnja, nakon čega bi se u kolovozu vozila utrka u Brnu te dvije utrke u Austriji, a sredinom rujna bi na rasporedu bio Misano. Nakon toga bi se vjerojatno vozile utrke po Španjolskoj, odnosno u Barceloni, Aragonu i Valenciji, a možda bi se uguralo i okupljanje u Le Mansu, sve to bez gledatelja na stazi.

Europski dio sezone bi bio gotov do sredine studenog, a onda bi se do sredine prosinca možda mogla odvoziti i neka prekooceanska utrka. Dorna trenutno pregovara s organizatorima u Teksasu, Argentini, Maleziji i Tajlandu, no na tim će se stazama voziti samo ako se situacija s koronavirusom do te mjere popravi da se utrke mogu voziti pred gledateljima. Naime, putovanje do tamo bi bilo preskupo ako ne bi bilo novca od prodaje ulaznica.

Više o svemu u danima koji slijede.

 Miller Phillip Island 19

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp