Motosport

MotoGP: Rins produžio ugovor sa Suzukijem

2020 suzuki ecstar launch alex rins16

Nakon prošlogodišnje dvije pobjede i 4. mjesta u ukupnom poretku, Suzuki i Rins objavili da ostaju u vezi barem do kraja 2022. godine.

I davno prije nego je došlo do sveopćeg zastoja vezanog uz koronavirus, Alex Rins i Suzuki su se javno obećavali jedno drugom i za 2021. i 2022. godinu, tvrdeći da još samo odvjetnici moraju razriješiti sitnice i odraditi formalnu proceduru. Ipak, postojao je mali crv sumnje da bi Rins na kraju mogao dobiti nemoralnu ponudu iz Ducatija, nakon što su momčadi iz Bologne kroz prste procurili Vinales i Quartararo, potpisavši ugovor s tvorničkom momčadi Yamahe.

Kao bivši viceprvak u klasama Moto3 i Moto2, Alex Rins je u momčad Suzukija došao 2017. godine, kao MotoGP rookie. Zbog ozljede, kao i činjenice da je njegov tadašnji timski kolega Iannone naveo inženjere na krivi put razvoja motocikla, Španjolac se nije mogao proslaviti u svojoj prvoj sezoni, ali je već 2018. nadmašio Iannonea, pet puta stajao na pobjedničkom postolju i završio kao 5. u ukupnom poretku. Prošle godine je otišao i korak dalje, završivši kao 4. u ukupnom poretku, s prvom pobjedom Teksasu, a onda i drugom u Silverstoneu, gdje je u posljednjem zavoju posljednjeg kruga s vanjske strane majstorski obišao Marqueza.

Za očekivati je da će produžetak suradnje sa Suzukijem potpisati Joan Mir, iza kojeg je dobra rookie sezona, s time da i za njega postoji određeni interes iz Ducatija. Iako je još dosta mjesta ostalo otvoreno, nove ugovore za 2021. i nadalje su zasad potpisala samo doista jaka imena. Pritom Rins, Vinales i Quartararo imaju ugovore do kraja 2022. dok je Marc Marquez vjernost s Hondom produžio skroz do kraja 2024.

2020 test3sepangalex rins2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp