Motosport

Novi (privremeni) SBK kalendar

SBK Kalendar 04 2020 uvodna

Utrke u Aragonu i Misanu su odgođene, dok je ona u Imoli otkazana. Sezona bi se trebala nastaviti početkom srpnja u Doningtonu, no nemojte u to polagati previše nade.

Kalvarija s koronavirusom se nastavlja otprilike jednako žestinom, što znači da smo od povratka utrkivanju, ako ga ove sezone uopće bude, još mjesecima daleko. U skladu s time, ponovo je revidiran Superbike kalendar, pa je tako utrka u Aragonu odgođena za kraj kolovoza, dok je ona u Misanu premještena za početak studenog, odnosno na sam kraj tog novog i provizornog kalendara.

Za utrku u Imoli se nije mogao naći neki zamjenski termin, tako da je otkazana, dok se ona u Kataru još uvijek vodi kao odgođena, ali bez zadanog termina. Teoretski, Katar bi mogao biti posljednji u kalendaru, iza utrke u Misanu, ali ionako će biti još promjena, tako da se ni ne isplati špekulirati.

Nakon onih prvih utrka odrađenih u Phillip Islandu, sezona bi se trebala nastaviti početkom srpnja u Doningtonu, no s obzirom na trenutnu situaciju u Velikoj Britaniji to se čini previše optimističnim. Realnije bi bilo da sve krene početkom kolovozu u njemačkoj Oscherslebenu, vjerojatno bez gledatelja na samoj stazi, a sve to pod uvjetom da se do onda barem donekle olabave trenutne restrikcije po pitanju putovanja i okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.(ažurirano: u međuvremenu je Njemačka produžila zabranu javnih okupljanja do kraja kolovoza, tako da i ta opcija otpada)

SBK Kalendar 04 2020

fbmp ytmp imp