Motosport

Aprilia: Iannone kažnjen, iako dokazao nevinost

06 aprilia racing team 2020

Navodno je sud FIM-a prihvatio argumente Iannonea da se slučajno dopingirao kontaminiranom hranom u restoranu. Zato su mu ublažili kaznu, ali ga nisu oslobodili

Massimo Rivola, prvi čovjek Aprilia Racinga i četvrti s lijeva na gornjoj fotografiji, tvrdi da je disciplinski sud FIM-a prihvatio dokaze Iannonea i njegovog odvjetničkog tima prema kojima je povećana koncentracija steoroida u njegovom uzorku mokraće, uzetom nakon utrke u Maleziji u studenom prošle godine, rezultat toga što je u tamošnjem restoranu pojeo kontaminirani odrezak. Od ranije se zna da su kao ključan dokaz dali uzorak njegove kose, na kojem se, navodno, vidi da prije i poslije toga nije uzimao nikakva zabranjena sredstva.

Osim toga, Rivola tvrdi da je sam sud zaključio da takvim „dopingiranjem“ Andrea Iannone (prvi s lijeva na gornjoj fotografiji) nije stekao nikakvu prednost i da je utoliko nepravednije to što su mu udijelili suspenziju u trajanju od 18 mjeseci. Ništa od toga se uopće ne spominje u službenom dopisu disciplinarnog suda FIM-a, no moglo bi biti istine u Rivolinim riječima s obzirom da je bitno ublažena tražena suspenzija od 4 godine. Prema Rivoli, sud je kaznio Iannonea zbog toga jer je na njemu odgovornost da pazi što unosi u tijelo.

Massimo Rivola smatra da je sve to dobar temelj za žalbu na CAS sportskom sudu te je, na temelju sličnih primjera, uvjeren da će Iannone u konačnici biti oslobođen, problem je samo u tome što taj sud neće donijeti svoj pravorijek još nekoliko mjeseci. U svemu tome je dobra vijest za Iannonea to što je Rivola izjavio kako je plan da njemu i Aleixu Espargarou (prvi s desna) produže ugovor i za iduću sezonu. Loša vijest za Iannonea je da će mu produžiti ugovor samo ako se usvoji žalba na CAS sudu, jer u suprotnom ne bi smio voziti sve do lipnja 2021. godine.

fbmp ytmp imp