Motosport

SBK: Rea produžio ugovor s Kawasakijem

hi 07 Brno WorldSBK 2018 Saturday Rea DSC3927

Nakon što je u Brnu pobijedio rekordni 60. puta, Rea je (ipak) produžio ugovor s Kawasakijem.

Novim slavljem na prvoj utrci u Brnu, Jonathan Rea je došao do 60. pobjede i tako postao čovjek s najviše pobjeda u Superbike prvenstvu. Carl Fogarty ih ima „samo“ 59. Već je prošle sezone postao prvi Superbike vozač s tri titule u nizu, a sva je prilika da će ove sezone osvojiti i četvrtu krunu te i u toj kategoriji sustići Fogartyja. A tko se usudi reći da ga i tu neće prestići, posebno sada kada je potpisao novi dvogodišnji ugovor, koji ga s Kawasakijem veže do kraja 2020. godine.

Pritom nije tajna da je Rea bi zainteresiran za prelazak u MotoGP prvenstvo, no samo pod uvjetom da to bude tvornička momčad. Vjerojatno se najviše i najduže pregovaralo sa Suzukijem i Hondom, a sada kada su ta mjesta popunili Mir i Lorenzo, Rea vjerojatno nije dugo dvojio treba li rekordnu 60. pobjedu proslaviti novim dvogodišnjem ugovorom. Što je odlična vijest za Kawasaki, ali ne nužno i za Superbike prvenstvo koje je željno uzbudljivih promjena na vrhu nakon sada već skoro četverogodišnje Rea-Kawasaki dominacije.

Navodno su ga u svoje redove itekako željele privući neke druge Superbike momčadi, no Rea se umjesto za promjenu odlučio za kontinuitet. Uostalom, nakon što je godinama tek sporadično slavio s Hondom, Rea je s Kawasakijem pobijedio na skoro svakoj drugoj utrci na kojoj je nastupio.

hi 07 Brno WorldSBK 2018 Saturday Rea DSC0856

fbmp ytmp imp