Motosport

Supercross u završnoj fazi

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racings Jason Anderson Photo Simon Cudby

FIM Supercross prvenstvo svijeta ušlo je u svoju drugu polovicu, a Jason Anderson na najboljem je putu da osvoji svoju prvu titulu AMA i svjetskog Supercross prvaka. Vozač Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing momčadi do sada je upisao 4 pobjede od 10 utrka, isto koliko i Eli Tomac s Kawasakijem, no Tomac kad ne pobjeđuje, često pada, pa je uspio skupiti čak četiri loša rezultata u prvom dijelu prvenstva. Osim njega je i drugoplasirani u prvenstvu Marvin Masquin rasipao bodove na drugoj utrci pa mu sada Justin Brayton pobjedom na posljednjoj utrci u Daytoni, ovog vikenda, opasno puše za vrat.


Inače ove sezone nema prošlogodišnjeg osvajača naslova Ryan Dungeya koji se umirovio, kao niti Nijemca Ken Roczena koji se, kao i lani, ozlijedio u ranoj fazi prvenstva, nakon što je silovito krenuo.


Do kraja prvenstva je još ostalo 7 utrka i čini se kako je staloženog Andersona teško stići, bez obzira na to što je kiksao na zadnjoj utrci u Daytoni, kada je zapeo u prvom zavoju. Supercross prvenstvo vozi se svakog vikenda do 05. svibnja kada je na redu finalna utrka u Las Vegasu.

Trenutni poredak:

1. Jason Anderson   Husqvarna  223

2. Marvin Musquin    KTM          183

3. Justin Brayton     Honda        170

3. Blake Baggett     KTM            164

5. Eli Tomac           Kawasaki      160

6. Weston Peick      Suzuki          153

7. Cooper Webb     Yamaha         146

8. Broc Tickle         KTM              131

9. Cole Seely         Honda           124

10. Justin Barcia     Yamaha         113

fbmp ytmp imp