Motosport

MXGP: Paulin pobijedio, Gajser i dalje vodeći

Gautier Paulin Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Ovog vikenda održana je šesta utrka Svjetskog Motocross prvenstva u Nizozemskom Valkenswaardu. Pobijedio je Francuz Gautier Paulin na Husqvarni ispred Nizozemca Jeffrey Herlingsa na KTM-u i Belgijanca Jeremy Van Horebeeka na Yamahi.


Vodeći u prvenstvu Slovenac Tim Gajser morao se zadovoljiti petim mjestom, svojim najslabijim rezultatom ove sezone, dok je njegov direktni suparnik Talijan Tony Cairoli završio samo poziciju ispred njega, četvrti. Gajser je završio u prvoj vožnji šesti dok je drugu ciljem prošao četvrti. Tijekom prve utrke nekoliko puta je kiksao, a u drugoj utrci je čak i pao. Nedovoljno koncentracije za penjanje na postolje ovog vikenda.


Antonio Cairoli je ponovno u Nizozemskoj imao loš start u prvoj vožnji, prošavši ciljnom ravninom tek kao 14., te se na kraju probio do devete pozicije. To ga je i koštalo ukupne pobjede jer je u drugoj vožnji bio najbrži.
Na domaćem terenu briljirao je Herlings koji je u drugoj vožnji, u direktnoj borbi s vodećim Gajserom bio bolji, a dostigao je na kraju čak i drugoplasiranog Paulina, no nije bilo vremena za obići ga. Tako se morao zadovoljiti s dva treća mjesta.


Sljedeća utrka na rasporedu je 07.05. u Latviji.

Trenutni poredak:

1 Gajser, Tim SLO  HON 234
2 Cairoli, A. ITA  KTM 220
3 Paulin, G. FRA  HUS 192
4 Van Horebeek, J. BEL  YAM 182
5 Bobryshev, E. RUS  HON 176
6 Desalle, C. BEL  KAW 172
7 Febvre, Romain FRA  YAM 131
8 Herlings, J. NED  KTM 124
9 Tonus, Arnaud SUI  YAM 120
fbmp ytmp imp