Motosport

Guy Martin oborio rekord na zidu smrti

GuyMartin ZidSmrti

Neće nastupiti na predstojećem TT-u, ali Guy Martin zna otprilike jednako opasne načine za privlačenje pažnje.

Guy Martin je sve više medijska zvijezda, a sve manje trkač, no to ne znači da mu je život postao sigurniji. Samo je pronašao način kako tu svoju urođenu ludost bolje unovčiti.

Uglavnom, nakon što se oporavio od teških ozljeda zadobivenih na Ulster Grand Prix utrci prošle godine, Guy Martin je krenuo oboriti brzinski rekord na zidu smrti, koji je u ovom slučaju bio pomalo kolosalnih dimenzija, promjera skoro 40 metara.

Iako mu je cilj bio prebaciti 80 mph (128,7 km/h), što mu je navodno i uspjelo na jutarnjem treningu, u svom prvom službenom pokušaju s posebno pripremljenim Indian Scoutom je ostao poprilično kratak dohvativši 70 mph (113 km/h), nakon čega je posegnuo za vlastitim rukama pripremljeni BSA i postigao 78.15 mph (125,8 km/h). Time je uz brzinski rekord vjerojatno oborio i neki rekord po pitanju gledanosti budući je sve izravno prenosila televizija Channel 4.

Ako vam se možda čini da juriti 125 km/h nije neki uspjeh, čak i ako je riječ o vertikalnom zidu, uzmite u obzir da su pritom i motocikl i vozač bili dosta dugo izloženi G sili iznad 5g. U jednom trenutku se BSA R3 počeo vidljivo tresti, a i Martin je izjavio da mu se nakratko i zamračilo pred očima. Što je sljedeća ludost? Očekujte neočekivano.

fbmp ytmp imp