Motosport

MotoGP: Stoner se vraća u Ducati?

Casey Stoner - Ducati

Imao bi status test vozača, a onda je i koja utrka realna mogućnost. No, prvo mu treba isteći ugovor s Hondom.

Nije tajna da se Stoner ove godine razočarao u Hondu, za koju je povremeno radio kao test vozač praktično od onog trenutka kad je prerano prekinuo MotoGP karijeru. Iako je u početku negirao bilo kakav povratak, početkom ove sezone se ipak ponudio kao zamjena za ozlijeđenog Pedrosu, no bio je grubo odbijen. Kasnije se vratio utrkama na 8h Suzuke, no još se nije ni ugrijao, a već je doživio težak pad zbog toga jer je zapeo gas na natjecateljskom CBR-u. Honda je u početku skrivala da je bila riječ o tehničkom kvaru i tu je vjerojatno pukla ljubav.

U Ducatiju ne skrivaju da još od početka sezone koketiraju sa Stonerom. Štoviše, iz nedavnih se izjava može zaključiti da samo čekaju dozvolu od Honde, s kojom Stoner ima ugovor do kraja ove godine, da objave kako je Australac u njihovim redovima. Pritom bi i Hondi koristilo objavljivanje te senzacije, budući su već i same glasine skrenule pozornost s kontraverznog završetka sezone u kojem se Marqueza optuživalo da je pomagao Lorenzu.

Jasno, ako se vijest o prelasku pokaže točna, Stoner bi u Ducatiju imao ulogu test vozača, no od tud je mali korak prema vraćanju utrkama, barem povremeno. Naime, iduće godine bi eventualno mogao nastupiti samo na probranim utrkama s pozivnicom, a onda je, ako osjeti da je konkurentan, sve moguće u 2017.

 

fbmp ytmp imp