Motosport

MotoGP: Tito Rabat prelazi u MotoGP

Rabat - Motogp

Popunjeno je jedno od posljednjih sjedala u MotoGP-u. Rabat će napredovati unutar Marc VDS momčadi, dok će Baz i Hernandez promijeniti boje.

 

Nakon što je Rabat u ponedjeljak isprobao Hondu RC213V i, jasno, ostao oduševljen, čekala se još samo i službena potvrda da će Moto2 prvak iz 2014. napredovati unutar iste Marc VDS momčadi i postati MotoGP vozač. Još se ne zna hoće li ostati sam u unutar tog MotoGP tima ili će mu se pridružiti i Jack Miller u slučaju da se momčad LCR vrati na postavu sa samo jednim vozačem, odnosno Cal Crutchlowom.

 

Rabatovo napredovanje u bitnome je olakšao Scott Redding kada je odlučio priječi iz momčadi VDS Racing u Pramac Ducati gdje će mu timski kolega biti Petrucci. Redding je pritom došao na mjesto Yonny Hernandeza, koji prelazi u momčad Aspar, što bi trebalo značiti da Hayden ostaje bez posla, iako ni Laverty nije siguran koliko mu je čvrst ugovor.

 

Osim toga, nedavno je objavljeno da Loris Baz prelazi iz momčadi Forward Racing, za koju je vrlo upitno hoće li uopće postojati iduće godine, u Avintia Racing gdje će na Ducatiju praviti društvo Barberi, a na račun Di Meglia. Objavom Rabatova napredovanja popunjeno je i zadnje slobodno sjedalo na nekom konkurentnom MotoGP motociklu, pri čemu treba napomenuti da sve tvorničke momčadi (Yamaha, Honda, Ducati, Suzuki, Aprilia) ostaju u istom sastavu u kojem će završiti i ovu sezonu, a isto vrijedi i za najbolju privatnu momčad Tech 3 Yamaha.

gp 6903

fbmp ytmp imp