Motosport

Dakar 2015: Hondina momčad ima i djevojku

teamhrc dak15 pres 1

Laia Sanz nije samo na lijepe oči upala u Hondin tvornički tim, u kojem su i četiri mušketira, među kojima i barem jedan favorit za pobjedu.

 

Nakon što već duže od desetljeća dominira svjetskim trial prvenstvom u ženskoj konkurenciji, simpatična Laia Sanz od 2010. uspješno nastupa i na najtežem svjetskom reliju, gdje se sve ravnopravnije bori sa muškom konkurencijom. Prošle je godine dobila u ruke „production" verziji Hondinog rally motocikla s kojim je na 9. etapi ostvarila 7. najbrže vrijeme te uspješno završila dvotjedno natjecanje na odličnom 16. mjestu.

 

Činilo nam se sasvim logično i marketinški isplativo da je Honda pozove u svoje redove, no to je službeno potvrđeno tek sada, kada je uoči MotoGP utrke u Aragonu predstavljena cjelokupna tvornička momčad u kojoj se uz Lailu Sanz, nalaze i četiri muškarca. Dakle, teret rezultata nije na njezin leđima, što bi joj trebalo olakšati pokušaj proboja među prvu desetoricu.

 

Inače, ovo će biti treći nastup tvorničkog tima Honde nakon povratka na ovo natjecanje i nema sumnje da će sve osim skidanja Come i KTM-a sa trona za njih biti razočaranje. U tu ime su dodatno doradili motocikl, koji bi trebao biti lakši i pouzdaniji, no najvažnija je stvar što su zadržali Joana Barredu, koji je prošle godine do pretposljednje etape ganjao Comu.

 

Osim iznimno brzog Španjolca, u momčadi ostaju i portugalski veterani Paolo Goncalves i Helder Rodrigues, a tu je i sasvim solidan čileanski natjecatelj Jeremias Israel. Inače, rally Dakar će početi 4. siječnja, nakon čega je plan odraditi 9.000 km bespućima Argentine, Bolivije i Čilea, s početkom i završetkom u Buenos Airesu.

fbmp ytmp imp