Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/MoskvaSBK/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/MoskvaSBK/Gallery

Motosport

SBK: Tragedija u Moskvi

slikaXX
Melandri je pobijedio, Guintoli preuzeo ukupno vodstvo, no sve je prekinula i zasjenila tragedija

Andrea Antonelli, vozač momčadi Goeleven Kawasaki, tragično je stradao na Supersport utrci u Moskvi. Nakon teškog pada između zavoja broj 14. i 15, utrka je prekinuta, a Antonelliju je odmah pružena medicinska pomoć, no pola sata kasnije je proglašen mrtvim. Zbog takvog nesretnog razvoja događaja otkazana je sama Supersport utrka, ali i druga Superbike utrka koja je trebala uslijediti nakon nje.

Tako će, u sjeni te tragedije, ostati zapisano samo to da je pobjednik prve i jedine utrke bio Marco Melandri na BMW-u, ispred svog timskog kolege Daviesa, dok je osvajanjem trećeg mjesta prvi podij Ducatiju Panigale podario Badovini. U problematičnim uvjetima na stazi utrku je završilo samo 11 vozača, a Melandri je bio jedan od onih koji su se odlučili na ulazak u boks i prelazak na kišne gume.

Tom se pobjedom Melandri ponovo vratio u borbu za naslov. Pomoglo mu je što je Sykes morao odustati nakon što se njegov Kawasaki planuo, dok Guintoli s nedavno iščašenom ključnom kosti nije mogao svoju Apriliju dovesti dalje od 6. mjesta. Takvim raspletom se Guintoli vratio na vrh ukupnog poretka, sa 4 boda prednosti u odnosu na Sykesa i 32 boda prednosti u odnosu na Melandrija.

Trenutni poredak:

Superbike

1. Guintoli – Aprilia – 239 bodova
2. Sykes – Kawasaki – 235
3. Melandri – BMW – 207
4. Laverty – Aprilia – 190
5. Davies – BMW - 174


{gallery}NOVOSTI/N136/MoskvaSBK/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp