Motosport

Dvostruka pobjeda Tima Gajsera u Fermu

Gajser2XX

Nakon trijumfa na Internazionali d'Italia, otvorenom prvenstvu Italije u motokrosu, u MX 125 kategoriji, 15-godišnji slovenski as Tim Gajser (KTM) odlično je krenuo i kao jedan od favorita iste takve konkurencije za Prvenstvo Europe.

Priredbe se održavaju uz Grand Prix seriju svjetskog prvenstva, a na premijernoj u bugarskom Sevlievu, Gajser je ostvario dvostruku pobjedu.

Takav pothvat ponovio je i na drugoj rundi, na stazi u Fermu, u Italiji. Najprije je suvereno dominirao na kvalifikacijskoj vožnji , a potom je uvjerljivo slavio u obje utrke, u prvoj vožnji s 32 sekunde prednosti, a u drugoj s 22 sekunde ispred drugoplasiranog vozača.

U prvoj utrci Tim Gajser pobijedio je ispred Nizozemca Calvina Vlaanderena i Latvijca Paulsa Jonassa (oba KTM), dok je u drugoj vožnji bio najbrži ispred Britanca Jamesa Dunna i Norvežanina Magne Klingshelma (oba KTM).

Ukupno je s maksimalnih 50 bodova Tim Gajser osvojio Fermo, a slijedili su; Magne Klingshelm, Calvin Vlaanderen, Talijani Davide Bonini i Riccardo Righi, Nizozemac Jaap Corneth, Britanac james Dunn (svi KTM), Španjolac Iker Larranaga i Talijan Tommaso De Pietri (oba Suzuki), Nijemac Henry Jacobi (KTM) i drugi...

U generalnom poretku, nakon dvije priredbe, Tim Gajser vodi s maksimalnih 100 bodova, ispred Boninija 75, Klingselma 66, Vlaanderena 60, Jacobija 56 itd.

fbmp ytmp imp