Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/AssenSBK/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/AssenSBK/Gallery

Motosport

SBK: Pobjeda Kawasakija i Aprilije u Assenu

slikaXX

Sykes i Laverty su odnijeli pobjede, dok je Guintoli dodatno učvrstio vodstvo u ukupnom poretku

Sykes je krenuo s najbolje startne pozicije u Assenu i nije se osvrnuo do kraja prve utrke, odnijevši prvu Kawaskijevu pobjedu ove sezone s velikih 9 sekundi prednosti. Konačno je proradila i Honda, pa je tako Rea nakon uzbudljivog troboja s tvorničkim Aprilijima prošao ciljem drugi, treptaj oka ispred Guintolija i Lavertyja. Peto mjesto je pripalo Bazu na Kawasakiju, ispred Giugliana na još jednoj Apriliji.

Sykes je i u drugoj utrci pokušao s istom recepturom za pobjedu, ali ovaj put se nije mogao riješiti nasrtljivog Lavertyja. Stvar se imala za riješiti tek u posljednjoj šikani iz koje su Laverty i Aprilia izašli ispred Sykesa i Kawasakija i pobijedili sa samo 9 stotinki sekunde. Zato je momčad Kawasakija imala više sreće u borbi za treće mjesto gdje je Baz za 4 stotinke nadmašio Reau na Hondi. Otprilike ista razlika je dijelila Daviesa na BMW-u i Guintolija na Apriliji, kojem je i 6. mjesto bilo i više nego dovoljno da zadrži vodstvo u ukupnom poretku.

U klasi Supersport smo gledali još jedan uzbudljiv dvoboj između Sofuoglua na Kawasakiju i Lowesa na Yamahi. I tu se po tko zna koji put presudnom pokazala posljednja šikana u kojoj je Lowes uspješno napao Sofuoglua i pobijedio sa sićušne 2 stotinke prednosti. Foret je sa svojim Kawasakijem završio kao 3., što mu je omogućilo da zadrži vodstvo u ukupnom poretku. Drugo mjesto u ukupnom poretku je zadržao VD Mark s Pata Hondom, osvojivši 4. mjesto nakon neizvjesne borbe četvorice vozača, a među njima je bio i Rolfo, koji je sa 6. mjestom ostvario dosad najbolji rezultat MV Aguste.


TRENUTNI POREDAK:

SBK
1. Guintoli – Aprilia – 111 bodova
2. Laverty – Aprilia – 83
3. Davies – BMW – 83
4. Sykes – Kawasaki – 83
5. Rea – Honda – 63

Supersport
1. Foret – Kawasaki – 54 bodova
2. VD Mark – Honda – 49
3. Lowes – Yamaha – 45
4. Sofuoglu – Kawasaki – 45
5. Antonelli – Kawasaki - 29


{gallery}NOVOSTI/N135/AssenSBK/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp