Motosport

Motokros prvenstvo Hrvatske u Kozarevcu

KozarevacXX

U Kozarevcu, na Karasovom brijegu, održana je priredba otvorenog Prvenstva Hrvatske u motokrosu. U MX Open i MX2 konkurenciji, najjačim kategorijama, došlo je do promjena u ukupnom vodstvu. Legendarni "Leteći Zagorec", višestruki prvak Nenad Šipek (Yamaha) dvostrukom pobjedom odmakao je prvom pratitelju Marku Leljaku (KTM) za šest bodova.

No, ostale su još dvije runde do kraja prvenstva, u Osijeku, te završna 2. Rujna na Mladini. Stoga su i dalje sve opcije na vrhu otvorene. Treći na Karasovom brijegu bio je Danijel Božić (KTM), a slijedili su; Igor Ermakora (KTM), Danko Braim (Kawasaki) i drugi...

U MX2 je ljubimac domaće publike Hrvoje Karas (Yamaha) zabilježio također dvostruku pobjedu, svoju treću uzastopno i izbio na čelo poretka. Drugi je na Karasovom brijegu bio njegov klupski kolega iz Karas Teama Bruno Porobić, a treći mladi Luka Križnik (oba Yamaha). Slijedili su; Mihael Kelnarić (Yamaha), Tomislav Hrdelja (KTM), Matej jaroš (Kawasaki), branitelj naslova koji je bio drugi u prvoj vožnji, ali je u drugoj ostao bez bodova i ukupnog vodstva itd.

U MX 85 pobjednički niz nastavio je još neporaženi Matija Kelava (KTM), ispred Luke Crnkovića (KTM), Martina Kaića (Yamaha), matije Boltužića (KTM) i drugih...

U MX 65 prvi poraz doživio je Nikola Hranić, od Antonija Ivšića, a na treće mjeto plasirao se Dominik Piskor (svi KTM).

Kod najmlađih, u MX 50 konkurenciji, navici pobjeđivanja vratila se ambiciozna Mia Ribić (KTM), u obje utrke brža od novaka u prvenstvu Patrika Ujčića, te Tomislava Vrbnjaka (oba KTM), Tomislava Kakše (Polini), Jelene Kundid (KTM) i Enole Šamu (Lem).

Među veteranima slavio je Dominic Tešić (KTM), ispred Marija Klanjčića (Yamaha) i svog brata Saše Tešića (KTM).

Najmasovnija konkurencija bila je tradicionalno uz B – ligi. U Open konkurenciji još za poraz ne zna Karlovčanin Janko Martinac (Suzuki), u Kozarevcu ispred Renata Sokolovića (Kawasaki) i Danijela Šaine (Honda), dok je u B – 250 pobijedio Josip Horvat (Honda), ispred Ivana Vrbančića (Yamaha) i Josipa Pavlečića (Kawasaki).

Otvorenost natjecanja potvrdilo je nekoliko vozača iz Slovenije i Srbije. Najuspješniji je bio mladi Jan Pancar (Yamaha), drugi ukupno, odmah iza Matije Kelave u MX 85 kategoriji, u kojoj su srpski vozači Nikola Kovač i Arszen Ali (oba KTM) izborili sedmo i osmo mjesto. Šesti je bio Srbin Richard Sagmeister (KTM) u MX2, dok su u MX Open konkurenciji Slovenac Igor Pancar (Yamaha) i Srbin Aleks Varadi (Kawasaki) zauzeli deveto i deseto mjesto.

U ekipnoj konkurenciji, kod seniora najbolji je bio Zabok, ispred KIA – Božić, Karas Teama, Jaske i Popovače, a kod juniora MCK 97 iz Ključa Brdovečkog, ispred MK Bedekovčina, TRP – Marović, jaske, Karas Teama i drugih... najuspješniji u B – ligi ekipno bio je karlovački Carlstadt, ispred Jaske i Nove Rače.

fbmp ytmp imp