Motosport

Lorenzo ostaje u Yamahi

LorenzoXX

Iako mu je nakon odličnog starta sezone i Stonerove najave prekida karijere vrijednost mogla samo rasti, Lorenzo nije odugovlačio s donošenjem odluke. Ostaje u Yamahi

U situaciji u kojoj na kraju sezone svim glavnim MotoGP igračima istječe ugovor, Lorenzova objava dvogodišnjeg ugovora s Yamahom djeluje gotovo preuranjeno. To više što mu je nakon odličnog starta sezone i Stonerove najave odlaska u mirovinu vrijednost dodatno porasla i bilo je za očekivati da će još dugo zavlačiti čelnike Yamahe i Honde tražeći najbolju ponudu. No, ako i djeluje preuranjeno, Lorenzova odluka ima smisla.

Od kad je ušao u MotoGP Lorenzo je vozio isključivo za tvorničku momčad Yamahe s kojom je u posljednje tri sezone osvojio jedan naslov prvaka i dva naslova viceprvaka. Osim toga, stavljanje potpisa omogućuje mu da se u potpunosti koncentrira na nastavak sezone u kojoj nakon pet utrka ima tri pobjede i dva druga mjesta te solidnih 20 bodova prednosti na motociklu koji nije u svakoj situaciji nužno brži od Honde, ali je prilagodljiviji.

Konja koji pobjeđuje ne treba mijenjati, a ako je suditi po Lorenzovim izjavama, on na njemu planira ostati sve do kraja karijere. Lorenzova odluka najmanje ide u prilog Rossiju. Mogućnost njegova povratka u Yamahu, barem u tvorničku momčad, sasvim je anulirana, a i prelazak na Repsol Hondu čini se nategnutom špekulacijom, još su uvijek veće šanse da tamo ulogu prvog vozača naslijedi Pedrosa.

Bilo kako bilo, čak i ako su sada neke stvari jasnije, bilo bi jako nezahvalno davati preciznije prognoze, ionako će ona najvažnija imenovanja biti objavljena vrlo skoro, vjerojatno tamo negdje do kraja sezone godišnjih odmora.

fbmp ytmp imp