Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N118/Rally-Tunis/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N118/Rally-Tunis/Gallery

Motosport

Treća sreća u Tunisu

Rally-TunisXX

Rodrigues je sa svojom Yamahom surfao do pobjede na pustinjskom reliju u donedavno revolucionarnom Tunisu

Nakon trećeg mjesta na Dakru i drugog mjesta u Abu Dhabiju, Rodrigues je u svom trećem nastupu ove godine konačno dohvatio i pobjedu. Moglo bi se zaključiti kako Portugalac na svakom reliju napreduje u svakom pogledu, no treba reći da u Tunisu nisu nastupile tvorničke momčadi KTM-a, kao ni prvotimci Husqvarne (dosadašnjeg BMW-a) što je Rodriguesu olakšalo put do trijumfa na jednom od zahtjevnim natjecanja te vrste.

Glavni konkurent Rodriguesu trebao je biti Lopez na dvocilindričnoj Apriliji, no njega ove godine ne prati sreća, pa je tako pao blizu kraja 4. etape i teško se ozlijedio. Nakon toga, Rodrigues je odšetao do pobjede ispred sve iskusnijeg poljskog dvojca Przygonskok i Czachora, koji su u izostanku Come i Despresa, uspješno branili boje KTM-a i osvojili drugo i treće mjesto.

Iako je bio blizu, Viladomsu ni pobjeda na posljednjoj 6. etapi nije bila dovoljna da se popne na najnižu stepenicu pobjedničkog podija budući je na prvoj i trećoj etapi izgubio previše vremena zbog problema s dovodom goriva na njegovoj Yamahi.

Iako je u Tunisu početkom ove godine bilo poprilično revolucionarno, organizatori su uz puno podršku vlasti i bez bilo kakvih komplikacija priveli ovaj rally kraju. Jedini ozbiljni problem stvorila je pustinjska oluja zbog koje je odgođena 2. etapa. Rodrigues je slavljem u Tunisu preuzeo vodstvo u poretku svjetskog prvenstva, s time da su u kalendaru tog prvenstva predviđene još utrke na Sardiniji i u Egiptu.

{gallery}NOVOSTI/N118/Rally-Tunis/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp