Motosport

Suzuki van, Aprilia unutra?

MotoGPXX

Nakon što su odugovlačili preko svake mjere, u Suzukiju su potvrdili kako napuštaju MotoGP prvenstvo. No, možda se na stražnja vrata u MotoGP vrati Aprilia

Priča o odlasku ili ostanku Suzukija u MotoGP prvenstvu rastegnula se poput kakve TV sapunice, no nije donijela neočekivani obrat i sretni završetak. Nakon što se Bautista pozdravio s njima, postalo je sve jasnije kako su male šanse za Suzukijevo prezimljavanje u MotoGP prvenstvu. A onda su, optužujući globalnu recesiju i vrijednost jena, službeno objavili kako se povlače iz MotoGP-a i da se neće vratiti prije 2014. godine, ako i tada.

Zato su sve glasnije špekulacije o tome da bi se preko momčadi Aspar u igru mogla vratiti i Aprilia. I ranije se pretpostavljalo kako će Asparove CRT motocikle pokretati V4 agregat preuzet od superbike motocikla RSV4, no sada se pojavila mogućnost da Aprilia za taj motocikl osigura i prototipni okvir. Time bi se malo rastegnulo poimanje CRT koncepta, no ako bi uspjeli provući tu ideju, a vjerojatno hoće, u Apriliji bi stekli korisno iskustvo u slučaju da Ezpeleta nastavi ustrajati na tome da u skoroj budućnosti svi motocikli na startnoj rešetki budu usklađeni s CRT pravilima.

Osim toga, iz momčadi Gresini su potvrdili da će uz tvorničku Hondu, koja će završiti u rukama Bautiste, u svojoj garaži imati i jedan CRT motocikl, s FTR-ovim okvirom i modificiranim agregatom Honde CBR 1000 RR. Još se ne zna tko će voziti taj motocikl, no zato se zna da Stefan Bradl, aktualni Moto2 prvak, ipak prelazi u klasu MotoGP i to u bojama momčadi LCR Honda.

fbmp ytmp imp