Motosport

Kyle Chisholm 29. King of Bercy

Superkros-ParizXX

U Parizu je održan trodnevni, tradicionalni, 29. po redu, najprestižniji svjetski superkros spektakl – King of Bercy, u istoimenoj dvorani, koja je za taj događaj uvijek rasprodana davno unaprijed.

Amerikanci su još jednom, zaista očekivano dominirali, ali ovaj put više nego uvjerljivo. Pa ipak, novi Kralj Bercyja čak i među njima je pomalo iznenađujući Kyle Chisholm (Yamaha). On jest doduše specijalist za superkros, ali vjerovalo se da će glavnu riječ imati branitelj naslova, mladi ali već afirmirani Justin Barcia (Honda).

No, Barcia je ispao tragičar priredbe, a bitku za tron vodili su Kyle Chisholm i mladi i daroviti „kauboj“ Eli Tomac (Honda). Odličan je bio i iskusni Mike Alessi (suzuki), ali nije imao sreće u nekim vožnjama, slično kao i majstor superkrosa Jake Weimer (Kawasaki).

Prve večeri iznenadio je mladi Tomac, ispred Chisholma i Weimera, dok je Barcias otpao u prednatjecanju. Druge večeri slavio je Chisholm, ispred Tomaca, pa su tako njih dvojica izjednačeni dočekali završnicu i bitku za tron. Treći je bio odlični Francuz Greg Aranda (kawasaki), dok je najveći peh imao Mike Alessi, koji je vodio više od polovice finalne utrke, a onda je izletio sa staze.

I konačno, završne večeri, vratio se Justin Barcia, zasluženo pobijedio i na tako pozdravio publiku čiju veliku potporu uživa. Drugi je bio Jake Weimer, dok je treće mjesto Kyleu Chisholmu bilo dovoljno za najveći uspjeh u karijeri! Mike Alessi bio je četvrti, a Eli Tomac tek peti, pa je morao čestitati titulu Kyleu Chisholmu!

Poredak King of Bercy 2011:

1. Kyle Chisholm, SAD (Yamaha) 6,
2. Eli Tomac, SAD (Honda) 8,
3. Jake Weimer, SAD (Kawasaki) 16,
4. Mike Alessi, SAD (Suzuki) 16,
5. Cedric Soubeyras, Francuska (honda) 21,
6. Fabien Izoird, Francuska (Suzuki) 23,
7. Tommy Searle, Velika Britanija (Kawasaki) 24,
8. Nick Wey, SAD (Kawasaki) 24,
9. Justin Barcia, SAD (Honda) 29,
10. Nicolas Aubin, Francuska (Honda) 29 itd...

fbmp ytmp imp