Motosport

Yamaha se povlači iz SBK prvenstva

Yamaha-SBKXX

Bez obzira na to što se Melandri i Laverty trenutno nalaze vrlo visoko u ukupnom poretku, u Yamahi su odlučili izvući utikač i povući se iz SBK prvenstva na kraju sezone

Na kraju tekuće Superbike sezone Yamaha će se povući iz Superbike prvenstva, tako bi u najkraće glasila možda ne sasvim neočekivana, ali svakako poprilično iznenađujuća odluka. Iznenađenje je to veće jer je ta odluka objavljena samo dan nakon uspješnog vikenda u Silverstoneu, tijekom kojeg Laverty osvojio dva druga, a Melandri dva treća mjesta.

Iako im je ne tako davne 2009. Spies donio prvi naslov u toj kategoriji, a i ove godine odlično stoje (Melandri je 3. u ukupnom poretku, a Laverty 4.), u europskoj su podružnici Yamahe krenuli dramatično rezati troškove, a to se iz nekog razloga prelomilo baš na leđima Superbike programa.

U jeku krize koja i dalje traje na motociklističkom tržištu, u Yamahi su odlučili podrezati svoje natjecateljske ambicije i preusmjeriti sredstva na aktivnosti usmjerene izravno kupcu, što god to značilo. U svakom slučaju, sve je to već deja vu za nesretnog Melandrija, koji je sličnu priču s iznenadnim povlačenjem već proživio s Kawasakijem u MotoGP-u.

fbmp ytmp imp