Motosport

Skraćeno MX3 i WMX prvenstvo svijeta

MX3-SPXX

Skraćena natjecanja za MX3 prvenstvo svijeta i WMX prvenstvo svijeta za žene u motokrosu; zadnja priredba 7. kolovoza u Francuskoj

FIM i promtoor prvenstva svijeta u motokrosu Youthstream obznanili su kako će MX3 prvenstvo svijeta i WMX – prvenstvo svijeta za žene, koji se ove sezone održavaju zajedno, biti skraćeno.

Od najavljenih deset, održat će se samo osam natjecanja. Otkazane su priredbe 4. rujna u Genevi, u Švivcarskoj i 11. rujna u Španjolskoj. Tako će završna priredba biti održana 7. kolovoza u Francuskoj, na stazi La Capelle – Marival.

Na taj način naslove prvaka praktički su već osigurali iskusni Švicarac Julien Bill (Honda) u MX3 seriji, i Njemica Stephanie Laier (KTM), kojoj će to biti treća titula zaredom.

Od hrvatskih motokrosista samo je Nenad Šipek (Yamaha) osvajao bodove. No, on je nastupio samo na dvije, od dosadašnjih sedam MX3 priredbi. S ukupno 37 bodova, nalazi se na dobrom 17. mjestu.

Za „Letećeg Zagorca“ (NA SLICI) ove godine važniji su nastupi na EMX Open – prvenstvu Europe, u kojem ima izglede i za tron. Trenutno je na trećem mjetu, iza Bjelorusa Jevgenija Tyletskog i Čeha Petra Bartoša (oba KTM).

fbmp ytmp imp