Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N120/Luka-Kriznik/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N120/Luka-Kriznik/Gallery

Motosport

Luki Križniku nedostaje kontinuitet

Luka-KriznikXX

U EMX 125 prvenstvu, mladi Slovenac Tim Gajser ukupno na odličnom trećem mjestu. Francuzi dominiraju u EMX2: na čelu su Charles Lefrancois, Dylan Ferrandis i Romain Fevbre; a ozljedio se favorizirani Rus Aleksandr Tonkov

U lipnju su odmarali vozači najjače EMX Open kategorije. U EMX2, uz MX1 & MX2 Grand Prix svjetsku seriju, nakon ozljede Rusa Aleksandra Tonkova, na čelu poretka su Francuzi; Charles Lefrancois (Honda), Dylan Ferrandis (Kawasaki) i Romain Fevbre (KTM).

Dylan Ferrandis djeluje najmočnije! Pobijedio je u Aguedi, u Portugalu, ispred Fevbrea i Lefrancoisea. Od mladih Slovenaca, koji su tamo nastupili, najbolji je bio Jernej Irt (Suzuki) na osmom mjestu. Njegov mlađi brat Peter Irt (Suzuki) bio je 22., dok je nakon dosta tehničkih problema veliki talent Tim Gajser (KTM) završio na ukupno 38. mjestu.
Potom je Dylan Ferrandis ostvario novi trijuf, u La Banezi, u Španjolskoj, ovaj put ispred Šveđanina Filipa Bengtssona (KTM) i Nizozemca Donnyja Bastemeijera (Honda).

Opet je od „fantje“ najbolji bio Jernej Irt, još jednom osmi, dok je Tim Gajser završio na 21. mjesti, a Peter Irt izborio 27. poziciju.
U generalnom poretku EMX2, vodi Charles Lefrancois s 130 bodova, ispred Dylana Ferrandisa 125, Romaina Fevbrea 123, Belgijca jensa Gettemansa (Yamaha) 90, Rusa Aleksandra Tonkova (Yamaha) 82 itd …
Jernej Irt je ukupno na 9. mjestu, sa 73 boda, dok su sa po 13 bodova Klemen Gerčar i Tim Gajser (oba KTM) 31. i 32. Peter Irt još nije osvojio bodove.

Može li Tim Gajser do nove titule !?

U Uddevalli je, također uz MX1 & MX2 natjecanje, na svojoj drugoj rundi nastupila karavana talenata iz EMX2 125 2-T serije.
Talijani su bili dominantni; pobijedio je Samuele Bernardini (KTM), nakon što je u drugoj vožnji bio bolji od Simonea Zecchine (Suzuki), a odlično treće mjesto na pobjedničkom postolju izborio izborio je bivši dvostruki juniorski prvak Europe, jednom za Hrvatsku, a drugi put za Sloveniju, Tim Gajser (KTM), koji je lani bio i MX 85 vice-prvak svijeta!

Iza njih, slijedili su; Britanac James Dunn (KTM), Belgijac Damon Graulus (KTM), Švicarac Jeremy Seewer (Suzuki), Francuz Benoit Paturel (Yamaha), Talijan Luca Moroni (KTM), Nizozemac Lars van Berkel (Yamaha) i drugi, odreda već imena poznata s raznih međunarodnih priredbi.

U generalnom poretku, obrnuto; Simone Zecchina je na čelu, s 92 boda, ispred Bernardinija 88. Tim Gajser drži sjajno treće mjesto, sa 69 bodova, koliko su dosad zaradili i James Dunn i Jeremy Seewer, što govori kako će bitka za tron biti vrlo zanimljiva i neizvjesna. Može li Gajser do novog naslova ?! Može, uvjereni smo !

U EMX 85 Ukrajinac Rostyslav Vojtsycky dominira

Luka Križnik (Yamaha), velika nada hrvatskog motokrosa, propustio je priredbu EMX 85 na poznatoj stazi Chernivtsy, u Ukrajini. Šteta, njemu doduše koristi svaki izlazak na međunarodnu scenu, ali za afirmaciju u Europi mora imati i kontinuitet nastupa!

U Ukrajini je Vojtsycki pobijedio u obje vožnje, ukupno ispred borbenog Arminaka Jasikonisa (Suzuki) iz Litve, te izvrsnog Španjolca Jorge Zaragoze Beltrana (KTM).

Prije tog, u Sloveniji na lijepo stazi u Šentvidu pri Stični, nastupila su tri hrvatska talenta; Luka Križnik je bio ukupno 15., Matija Kelava (KTM) 17., a mlađahni Luka Crnković (KTM) na 22. mjesto. Od Slovenaca, najuspješniji je bio Anej Braniselj (KTM), na 18. poziciji.

Tamo je trijumfirao Rostyslav Voytsycky, ispred Bugarina Mihaela Ivanova (KTM) i Arminasa Jasikonisa. Slijedili su; Ukrajinac Valerij Dotsenko (KTM), Nizozemci Joel van Mechelen i Jordi van Nobelen (oba KTM) itd …
Nakon te priredbe, Luka Križnik držao je sjajno deseto mjesto u generalnom poretku, ali je poslije izostanka u Ukrajijni pao na 14. poziciju. Matija Kelava (KTM) zasad je na 22. mjestu.

U EMX 85 dakle vodi Rostyslav Voytsycki, s 268 bodova, ispred Jorge Zaragoze Beltrana 249 i Arminasa Jasikovisa 224. Novog prvaka Europe treba svakako tražiti između njih trojice!

{gallery}NOVOSTI/N120/Luka-Kriznik/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp