Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N119/TT-Isle-of-Man/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N119/TT-Isle-of-Man/Gallery

Motosport

TT Isle of Man u znaku McGuinnessa

TT-Isle-of-ManXX

Iako je Kawasaki omastio brk u klasi Superstock, ovogodišnji je TT Isle of Man prošao u znaku Honde i Johna McGuinnessa

Nakon završetka ovogodišnjeg Isle of Mana, Honda na svom kontu ima 160 TT pobjeda. Postizanju te okrugle brojke uvelike je pomogao John McGuinness, koji je ovom prigodom odnio dvije najvažnije pobjede, one u utrkama klasa Superbike i Senior. Osim što je time postigao 16 i 17 pobjedu u svojoj TT karijeri, McGuinnes je bio drugi u utrkama klasa Superstock i Supersport.

Njegov najveći konkurent bio je neobuzdani Guy Martin, vozač Suzukija, koji je bio drugi u utrci klase Senior, treći u Superstocku i dva puta treći u Supersportu. Simpatični Martin, zvijezda novog dokumentarca TT3D: Closer to the Edge, nikako ne uspijeva dohvatiti svoju prvu pobjedu, ovaj put mu je u utrci klase Senior nedostalo samo 8 sekundi.

Inače, na prvoj je Supersport utrci slavio Bruce Anstey, a na drugoj Garry Johnson, dok je nepobjedivost Honde u najvažnijim klasama uspio narušiti tek Michael Dunlop koji je pobijedio u Superstocku.U utrkama prikoličara jednu je pobjedu odnijela posada Klaffenbock / Sayle, a drugu posada Holden / Winkle.

Po treći je put održana i TT Zero utrka u kojoj je ovaj put slavio poznati Michael Rutter na Motoczyszu u sponzorskim bojama Segwaya. Iz godine u godinu elektrocikli bilježe napredak, o čemu svjedoči i izmjerena maksimalna brzina od 240 km/h, jednako kao i prosječna brzina od 99.513 mph (160 km/h), druga je stvar što su motocikli koji udišu benzinske pare takve brzine postizali prije više od pola stoljeća. Samo usporedbe radi, John McGuinness je u Senior utrci imao prosječnu brzinu od 207 km/h.

{gallery}NOVOSTI/N119/TT-Isle-of-Man/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp