Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Dakar-6etapa/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Dakar-6etapa/Gallery

Motosport

Dakar 2011 - 6. etapa

Dakar-6etapaXX

Iako je Helder Rodrigues Yamahi donio prvu etapnu pobjedu, Coma i Despres još uvijek čuvaju KTM-ovu dominaciju na samom vrhu. Utrka se nastavlja nakon jednog dana odmora

Nakon sjajnog prethodnog dana u kojem je odnio etapnu pobjedu, Goncalves je upao u velike probleme s elektronikom i time su praktično nestale sve šanse da se BMW bori za ukupnu pobjedu budući je sada je najbolje pozicionirani bavarski motocikl onaj u rukama Verhoevena, koji drži tek 8. mjesto s više od sat vremena zaostatka. Zato su malo porasle akcije Yamahi, zahvaljujući tome što je Helder Rodrigues odnio pobjedu na izuzetno zahtjevnoj 6. etapi, smanjivši tako za nekoliko minuta svoj ukupni zaostatak za Comom i Despresom, ali Lopezom, koji sa svojom Aprilijom još uvijek drži treću poziciju u ukupnom poretku.

U početku se činilo da je etapnu pobjedu odnio Faria, no na kraju se ustvrdilo da je Portugalac prilikom nadolijevanja goriva umjesto obaveznih 15 minuta odmora, odradio samo 5 minuta, tako da je nakon korekcije vremena bio tek 7. Ovo je već drugi put da se Faria pogrešno proglasio pobjednikom, s time da mu je prvi put etapna pobjeda oduzeta nakon pripisivanja kazne zbog prebrze vožnje na cestovnoj poveznici.

I u konkurenciji četverocikala će vjerojatno biti promijenjeno ime etapnog pobjednika. Zasad je pobjednik Alejandro Patronelli, no on je malo prekasno počeo kočiti u ciljnoj zoni, tako da će gotovo sigurno zaraditi vremensku kaznu, koja bi ga mogla spustiti na drugo mjesto u ukupnom poretku, iza sunarodnjaka Maffeia. Inače, njih su se dvojica na posljednje dvije etape dramatično izdvojili u vodstvu i pred trenutno trećeplasiranim Halpernom imaju gotovo 2 sata prednosti.

Pred cijelom je karavanom dan odmora, no mnogi će amateri koji su zapeli u posljednje dvije zahtjevne etape i taj slobodan dan provesti za upravljačem u nadi kako će sustići karavanu i moći nastaviti reli, koji se nastavlja u nedjelju rano ujutro. Kako sada stvari stoje, o pitanju pobjednika će odlučivati KTM-ove zvijezde Coma i Despres, no put je još dugačak i pun zamki, a svoju šansu vrebaju i Lopez na Apriliji i Rodrigues na Yamahi.

Iskusan Slovenac Miran Stanovnik se u posljednje dvije etape dobro snašao i trenutno drži 23. mjesto s više od 3 sata zaostatka.

6.etapa

1. Rodrigues Yamaha 5:36.17
2. Despres KTM + 3.04
3. Coma KTM + 4.30
4. Svitko KTM + 7.17
5. Lopez Aprilia + 8.10
6. Jakes Yamaha + 8.42
7. Faria KTM + 8.57 .
8. Viladoms Yamaha + 9.37
9. Ullevalseter KTM + 12.35
10. Verhoeven BMW + 9.37

Ukupno

1. Coma KTM 22:40.20
2. Despres KTM + 8.48
3. Lopez Aprilia + 22.12
4. Rodrigues Yamaha + 27.35
5. Faria KTM + 35.14
6. Viladoms Yamaha + 49.30
7. Street Yamaha + 57.36
8. Verhoeven BMW + 1:01.50
9. Pedrero KTM + 1: 02.13
10. Svitko KTM + 1:09.20

{gallery}NOVOSTI/N114/Dakar-6etapa/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp