Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Dakar-2etapa/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Dakar-2etapa/Gallery

Motosport

Rally Dakar – 2. etapa

Dakar-2etapaXX

Despres je bio najbrži i na drugoj etapi, te je tako još malo rastegnuo prednost pred svojim progoniteljima. KTM još uvijek drži prve tri pozicije, no vozači Aprilije, BMW-a, Shercoa i Yamahe vrebaju iz prikrajka

Druga etapa ovogodišnjeg relija Dakar bila je podosta slična onoj prvoj, što znači da se jurilo kroz argentinsku pustopoljinu po zavojitom i prašnjavom makadamom. Ili riječima vodećeg Despresa, bio je to 300 km dug veleslalom prošaran skokovima.

S obzirom na to da je navigacija bila dosta jednostavna, Despres nije imao preveliki hendikep zbog toga jer je kao prvi krenuo na etapu i na kraju dana je bio za 1 minutu i 49 sekundi brži od Come kao svog glavnog suparnika. Vrlo dobar treći bio je Casteu na Shercu, a dobar dan su imali Lopez s Aprilijom i Despresov pomoćnik Faria.

Iako je sve dosad bila samo predigra onog što se tek ima dogoditi, Despres može biti zadovoljan time što je već dosada uspio Comu ostaviti 2 i pol minute iza sebe. Treću poziciju drži Faria, a unutar deset minuta zaostatka za vodećim su i Lopez na Apriliji i Goncalves na BMW-u. U konkurenciji četverocikala etapnu je pobjedu odnio Alejandro Patronelli, no vodstvo u ukupnom poretku još uvijek drži češki rutiner Machacek.

Iza Dražena Ćurića, kao našeg jedinog predstavnika, je još jedan odličan brzinski ispit. Jednako kao i dan ranije, etapu je završio kao 31., što ga u konkurenciji automobila svrstava na odlično 30. mjesto u ukupnom poretku.

Rezultati 2. etape
1, Cyril Despres KTM 03:19.11
2, Marc Coma KTM +1.49
3, David Casteu Sherco +3.46
4, Francisco Lopez Aprilia, +4.06
5, Ruben Faria KTM +5.42

Ukupni poredak – nakon 2. etape
1, Cyril Despres KTM 05:17.42
2, Marc Coma KTM +2.35
3, Ruben Faria KTM + 6.13
4, Francisco Lopez Aprilia +6.51
5, Paolo Goncalves BMW + 9.28

{gallery}NOVOSTI/N114/Dakar-2etapa/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp