Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Roczen/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Roczen/Gallery

Motosport

Ken Roczen prešao u Red Bull KTM

RoczenXX

Od 1. siječnja 2011. godine najmoćniji svjetski motokrosni tim – Red Bull KTM, glavnog menadžera legendarnog kralja motokrosa Stefana Evertsa, dobio je i svoje redove i najdarovitijeg svjetskog vozača – Nijemca Kena Roczena.

Senzacionalan je to transfer u motokrosu, a govori se o jako velikoj financijskoj odšteti njegovom ranijem timu TEKA Suzuki.
Iako tek u 17. godini, Ken Roczen je prava zvijezda. Prošle godine bio je vice - prvak svijeta, iza dvostrukog šampiona, Francuza Marvina Musquina, u MX2 svjetskoj seriji. Ken Roczen dodao je tome i titulu prvaka jedne od najjačih regionalnih otvorenih natjecanja; ADAC MX Masters u Njemačkoj.

Marvin Musquin namjerava nastaviti karjeru u SAD, na AMA stazama u superkrosu i motokrosu. Zato će Ken Roczen biti najjači adut RED BULL KTM-a u novoj sezoni MX2 serije, a glavni suparnik bit će mu vršnjak i super – talent iz Nizozemske, Jeffrey Herlings. I on je član iste momčadi!

Prvi veliki izazov za Roczena bit će nastup, zajedno s Marvinom Musquinom, RED BULL KTM na premijeri AMA superkros serije u West Lites konkureniji. Kako bi se što bolje pripremio Roczen je trenirao u SAD, ni sa kim drugim nego najvećim stručnjakom, Belgijcem Rogerom DeCosterom.

Popularni „The Man", osmerostruki pobjednik Motocross of Nations (svjetskog Kupa nacija) s američkim Dream Teamom kao izbornik i menadžer, također bivši peterostruki svjetski prvak i višestruki AMA pobjednik, DeCoster je nakon dugevjernosti Suzukiju i sam od ove sezone pristupio američkom KTM Factory Teamu. DeCoster je među ostalim vodio do trijumfa jednog Rickyja Carmichaela, a može se reći i da je pronašao i stvorio novu zvijezdu „kauboja" Ryana Dungeya.

DeCoster je oduševljen onim što je na treninzima demonstrirao Ken Roczen. Ne može biti bolja najava blistave karijere tog mladog Nijemca.

{gallery}NOVOSTI/N114/Roczen/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Rally Dakar – 2. etapa Počeo Dakar »
fbmp ytmp imp