Novosti

Samo za Japan? Kawasaki Eliminator 400

Eliminator 400 SE

Ako je naziv Eliminator nekad bio sinonim za sport-cruisere Kawasakija, onda je ovaj novi model dostojan povratka tog imena.

Pokretat će ga dvocilindrični agregat koji se ugrađuje u modele Z400 i Ninja 400, a s takvim strojem, središnje postavljenim osloncima za noge, umjereno određenom geometrijom, te masom od samo 176 kg, taj potpuno novi Eliminator svakako zaslužuju epitet „sportski“ cruiser. Da u svemu tome bude i klasičnog stila, prednji kotač je promjera 18, a stražnji 16 cola, sjedalo je na razmjerno niskih 734 mm, dok je stražnji ovjes riješen s dva amortizera.

Kvaka 22 je u tome što je zasad potvrđeno samo da će se prodavati u Japanu, ali nekako se čini logičnim da jednog dana stigne i u Europu. Spomenuti dvocilindraš sa 45 KS ionako već zadovoljava Euro 5 norme, s time da je za pretpostaviti da će inženjeri malo „reprogramirati“ razvijanje snage. Uz osnovni model, nudit će se i 2 kg teža SE varijanta, s malom maskicom i gumenim zvončićima na prednjoj vilici, ali i USB utorom, GPS-om te prednjom i stražnjom kamerom, kako bi mogli snimati svoju vožnju u sport-cruiser stilu.

Eliminator 400 

fbmp ytmp imp