Novosti

Predstavljeni potpuno novi Indian Chief modeli

chief bobber dark horse black smoke comparison

Za stoti rođendan tog modela, Indian je upravo predstavio potpuno novi Chief, lakši i jednostavniji, a istovremeno moderniji.

Ne možemo reći da dosadašnji Chief, koji je na tržištu već skoro cijelo desetljeće, sasvim odlazi u povijest, jer Chief Vintage ostaje u ponudi kao Vintage, a Chief Dark Horse kao Vintage Dark Horse, no nema nikakve sumnje da je na scenu stupio neki potpuno novi Chief. On sa svojim prethodnikom nema nikakve veze osim imena i činjenice da ga pokreće Thunderstroke agregat. S time da je za europsko tržište u igri samo kapacitetnija verzija 116 koja broji 1.890 ccm, 162 Nm pri 3.200 o/min i, pretpostavljamo, nekih 90 KS.

No, taj zrakom hlađeni agregat na ovoj generaciji Chiefa nije uglavljen u aluminijski okvir sa stražnjim monoamortizerom, nego je sad u igri jednostavni cjevasti čelični okvir s dva stražnja amortizera. S takvim okvirom se dobio i manje masivan i moderniji dizajn, koji nije ni izbliza tako rustikalan kao na dosadašnjem Chiefu.

chief dark horse stealth gray lineup 

Trenutno su u igri tri verzije novog modela Chief, a koje dijele LED svjetlo, zaobljeni spremnik goriva i kratki stražnji blatobran, te u seriji dolaze s digitalnim okruglim instrumentima osjetljivim na dodir, tri mape razvijanja snage, beskontaktnim ključem, tempomatom i Pirelli gumama. Visina sjedala je 662 mm, osovinski razmak je sad bitno kompaktnijih 1.626 mm, a osnovni Chief Dark Horse teži 304 kg sa sasvim tekućinama, što je za čak 50-ak kilograma manje od prethodnika. Uz to, trebao bi biti i bitno manje skup.

Spomenuti Chief Dark Horse (gornja fotografija) ima relativno ravan upravljač, centralno postavljene oslonce za noge i lijevane naplatke, pri čemu je onaj prednji promjera 19 cola. Chief Bobber Dark Horse (fotografija na samom vrhu) pak ima „mini-ape hanger“ upravljač, naprijed pomaknute oslonce za noge, a uz bucmastije gume montirane na žbičane naplatke od 16 cola, masivnijem izgledu pridonose i „rukavi“ kojima su presvučeni štapovi prednje vilice i stražnji amortizeri, kao i ploča iza prednjeg svjetla.

Konačno, tu je i Super Chief Limited (donja fotografija), s lako odstranjivim vjetrobranom i bočnim koferima, ali i s unazad povučenim upravljačem, udobnijim sjedalom, platformama za noge vozača, sjedalom suvozača te kromiranim agregatom i ispušnim sustavom.

super chief limited maroon metallic right

 

2022 ind chiefdarkhorse blacksmoke detail 6 dark gauge overlay

 

2022 ind chiefbobberdarkhorse lineup riding 2 1

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp