Novosti

Novitet: Langen 2 Stroke (250)

Langen angle1

Ovaj perolaki britanski naked nam se svidio i prije nego smo shvatili da ga pokreće Vins dvotaktni dvocilindraš. Nemojte nas sam pitati za cijenu.

Christofer Ratcliffe, poznatiji kao Langen, vodio je razvoj CCM motocikala prije nego je 2019. osnovao vlastitu tvrtku. Pritom je sličnost s jednocilindričnim CCM-om Spitfire u pogledu izvedbe okvira i stražnje vilice u dovoljno izražena da Langen riskira i tužbu od svog bivšeg poslodavca, no zato razlika ne bi mogla biti veća po pitanju pogonske grupe. Naime, ovdje je u igri dvotaktni dvocilindrični agregat od 249,5 ccm, kojeg je talijanska manufaktura Vins razvila za svojeg prvijenca Duecinquanta, ultra lake sportske jurilice s karbonskim monocoque okvirom.

Vins agregat

Langen tvrdi da taj moderno koncipiran dvotaktni stroj, s elektronskim ubrizgavanjem goriva i kontra rotirajućom radilicom, u ovom slučaju istiskuje 80 KS pri 11.700 o/min. Sve to je raspoređeno na samo 112 kg, te bi trebalo biti dostatno za više od 225 km/h.

Budući da je riječ o modelu iz ograničene serije, ne čudi da je Langen 250 opremljen Öhlins prednjom vilicom, no straga su u igri dva horizontalna K-Tech amortizera. Spremnik goriva je od karbona, a iako se moglo i bez detalja od 24 karatnog zlata na čeličnom okviru, to vjerojatno nije presudno utjecalo na najavljenu cijenu od čak 30.000 funti, što je otprilike 32.000 eura. Slaba je utjeha da će vas Vinsov motocikl, s kojim Langen dijeli agregat, koštati još barem kakvih desetak tisuća eura više.

 Langen above

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com