Novosti

Otkazan i EICMA sajam u Milanu

EICMA 2020 otkazano

Nakon Intermota u Kölnu, otkazan je i EICMA sajam u Milanu, koji se trebao održati od 3. do 8. studenog.

Budući da je riječ o događanju kroz kojeg je prošle godine procirkuliralo skoro 800.000 ljudi, nimalo ne čudi da je zbog pandemije koronavirusa, kojoj se još ne nazire kraj, otkazan ovogodišnji EICMA sajam u Milanu. S tim da organizatori u službenom priopćenju ne govore o otkazivanju, već o tome da je 78. EICMA sajam samo odgođen – do 9. studenog 2021. Drugim riječima, ništa vi ne brinite, vidimo se uskoro, za samo 16 mjeseci!

A da se imao dogoditi ove godine, bio bi to vjerojatno itekako zanimljiv sajam motocikala, bicikala i prateće opreme. Naime, od 2021. na snagu u potpunosti stupaju Euro5 norme, tako da je bilo za očekivati kako će proizvođači motocikala bitno osvježiti svoju paletu. Ovako će svoje novitete za 2021. predstavljati digitalnim putem, pri čemu se možemo samo nadati da cijela ova situacija s pandemijom neće bitno smanjiti broj ranije planiranih premijera.

Možda bi se moglo postaviti pitanje da li je s ovim otkazivanjima ugrožena budućnost sajmova u Milanu u Kölnu, posebno u kontekstu toga da će proizvođači motocikala sad još više koristiti digitalne platforme za predstavljanje noviteta. Naš je dojam da to neće bitno promijeniti na stvari. Iako je Intermot u Kölnu posljednjih godina malo izgubio na važnosti, broj posjetitelja pokazuje da zainteresirana publika itekako postoji, a to još više vrijedi za EICMA sajam u Milanu. Uz to što ljubitelji motocikala očiti žele vidjeti i opipati skoro kompletnu ponudu motocikala na jednom mjestu, ti sajmovi su itekako važni za poslovne kontakte. Dakle, sajmovi motocikala imaju budućnost, samo ne ove godine.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

 

fbmp ytmp imp