Novosti

Motocross Husqvarne MY 2018.

85 TC

 

Dvadeset dana nakon KTM-ova predstavljanja motocross palete za 2018. i Husqvarna je predstavila svoju gamu motocross modela koja uključuje 8 modela dvotaktnih TC i četverotaktnih FC motocikala. Promjene su gotovo identične kao na novim KTM motociklima, a potpuno je novi jedino model od 85 ccm.


Na svim modelima za 2018. nove su kočnice, akumulator, grafike i presvlaka sjedala, a TC 85 je kompletno izmijenjen. Na njemu je potpuno nov okvir te agregat s boljim performansama. Za njih je zaslužan novi ventil na ispuhu i novi cilindar. Novi je i olakšani mjenjač te spojka. Okvir ima novu geometriju pa je sada okretniji, a po riječima tehničara poboljšana je torziona čvrstoća pa je bolji i na većim brzinama. Novi TC 85 oprema se novom prednjom zračno-uljnim vilicom WP AER 43 i stražnjim Xplor PDS amortizerom te nema klackalice kao veći modeli. Novi su spremnici rashladne tekućine, zračni filter ima olakšanu izmjenu, kočnice su marke Formula, prigušivač je 50 mm kraći.


Četverotaktni modeli dobili su Litij-ion akumulatore, a svi zajedno Magura kočione kalipere, Mikuni rasplinjače.
Cijene novih modela već su poznate a dostupni su od lipnja kod ovlaštenih trgovaca.

 AŽURIRANO: Naknadno je objavljeno da zbog problema s dobavljačem motokros modeli neće imati Megura nego Brembo kočnice. Ta promjena se odnosi na kliješta, pločice, glavni cilindar i kočiona crijeva, dok diskovi ostaju isti. 

FC 250:

250 FC

FC 450:

450 FC

 

 

fbmp ytmp imp