Novosti

Noviteti: Bimota Tesi 3D RaceCafe & Impeto

BimotaRaceCafe

Retro Tesi 3D, „ugradi sam" kompresor i „uradi sam" BB3 predstavljaju osebujne novosti ponovo ekscentrične Bimote.

Ako im već nedostaje novaca, ne nedostaje im ideja kako do njega doći uz minimalna ulaganja. Tako su se u Bimoti dosjetili iskoristiti neke nikad zaživjele projekte i njihovo kompletiranje prevaliti na leđa kupaca. Recimo, očito je da ne mogu postići dogovor s BMW-om, pa su tako već razvijeni, ali nikad zaživjeli sportski model BB3 odlučili ponudi u formi gotovog kita, kako bi kupac po principu „uradi sam" sastavio motocikl nakon što sam nabavi agregat i elektroniku BMW-a S 1000 RR.

Isto tako, prije neku godinu su najavili motocikl s kompresorom, ali kako taj model nitko nije vidio, sada su odlučili ponuditi kit s kompresor kojeg vlasnici Bimota s tekućinom hlađenim Ducati agregatima mogu ugraditi na svoj motocikl, uz obećani porast snage od 15 do 20%.

Od novih modela, Na EICMA sajmu je predstavljen Tesi 3D RaceCafe, koji svoj pomalo futuristički ustroj s oscilirajućom prednjom vilicom atraktivno stapa s elementima retro dizajna. Novosti je i da Tesi koristiti zrakom hlađeni Ducatijev agregat od 803 ccm, umjesto onog s oznakom 1100 koji se već neko vrijeme ne proizvodi. Istovremeno su predstavili i sportski naked Impeto, s agregatom iz Diavela, koji je retro varijacija na temu postojećih modela DB i DB9.

Bimota-Impeto-01

fbmp ytmp imp