Novosti

Pretpremijera: Tri nove MV Aguste s 4 cilindra

gliamicidiclaudio-035

Novi F4, četverocilindrični Brutale i veliki Turismo Veloce

 

U povodu godišnjeg okupljanja u čast preminulog Claudio Castiglionia, osnivača Cagive, spasitelja Ducatija i utemeljitelja moderne MV Aguste, njegov je sin i nasljednik Giovanni objavio kako će MV Agusta za 2016. izbaciti tri nova četverocilindrična modela, s potpuno novim agregatom i okvirom, pri čemu bi se sportskom modelu F4 i nakedu Brutale trebao pridružiti i crossover.

 

Iako se sve izvan te šture objave svodi na špekulacije, za pretpostaviti je da bi ta crossover prinova trebala nastaviti tamo gdje staje trocilindrični Turismo Veloce. Isto tako, za pretpostaviti je da se dizajn modela F4 i Brutale neće osjetnije mijenjati, a biti će zanimljivo vidjeti hoće li i ti četverocilindrični modeli, po uzru na trocilindraše, imati koljenasto vratilo koje se vrti unazad, kako nam je u razgovoru od prije koju godinu dao sugerirati vođa tehničkog razvoja.

 

U svakom slučaju, postojeći su četverocilindrični modeli sazreli do te mjere da će potpuna obnova dobro doći, a za nadati se da će pogoditi istu uzbudljivu formulu koja tako dobro funkcionira na trocilindričnim motociklima s oznakama 675 i 800. Puno više će se znati krajem godine na EICMA sajmu u Milanu, kada će MV Agusta predstaviti barem jedan, ako ne i sva tri četverocilindrična noviteta.

fbmp ytmp imp