Novosti

Bikeri donirali S-cut noževe Hitnoj službi

IMG 8022

Povod nedjeljnom okupljanju bikera PGŽ ovaj put bila je njihova donacija Hitnoj službi u vidu S-cut noževa. S-cut noževi specifični su po tome što unesrećenom brzo izrežu odjeću i obuću, a što je najvažnije bez mogućnosti ozljeđivanj. U nekim slučajevima sekunde su vrlo bitne.


Bikeri su vrijedno skupljali kunu po kunu ne bi li skupili dovoljan iznos za kupnju tri takva specijalna noža iliti škara.

2-s cut-300-dpi-071009

Okupljanje je započelo na Trgu 111. Brigade Hrvatske vojske gdje se uz uobičajeno ispijanje jutarnjih kavica, ćakula i upijanja proljetnih zraka sunca, dogovaralo o slijedećim koracima pa je u eter Radio Rijeke uz komentar Roberta Župarića odjeknula buka kojih šezdesetak i više motora davši tako i zvučnu sliku događaju.


U 11.50 sati, krenulo se u kratki đir gradom, uz već tradicionalna dva do tri kruga oko hotela Continental, iako nitko od prisutnih ne zna niti se može sjetiti kada i kako je izmišljeno da se vrte oko zgrade i trga. Postoji "legenda" da je prvi put "stjegonoša" jednostavno stigao i dalje pratio onog zadnjeg u svom kruženju pa je nastao "novi" kružni tok oko Konta.


U 12.00 i nešto sitno stiglo se na Trg kod Konta gdje su se motori poredali u dvored i gdje ih je dočekao gospodin Davor Vukobrat, ravnatelj Hitne službe. Nakon razmjene poklona i srdačnog stiska ruke, prišlo se demonstraciji rada specijalnog noža. Izabran je ženski model (uz sveopću radost većine bradatih likova), bikerica Lana Božić, koja je šutke i u miru izvršavala sve naloge dečki iz Hitne.


Iako se činilo da demonstracija traje nešto duže, što je pripisano tome da su dečki htjeli skidanje do kraja, ali kako to biva, ostali su razočarani nemogućnošću dogovora sa suprotnom stranom, tj. Lanom, S-cut nož je odradio svoje i munjevitom brzinom skinuo sve nepotrebno za pružanje prve pomoći.

IMG 8024

fbmp ytmp imp