Novosti

Novitet: MV Agusta Brutale 800 Dragster RR

Uvodna Dragster2

RR verzija Dragstera donosi 140 KS, žbičane naplatke, napredniju elektroniku i pomalo diskutabilan odabir boja.

 

MV Agusta će na sajmu u Milanu predstaviti najnoviju verziju trocilindričnog Brutalea 800, ujedno i možda najagresivniji naked srednje zapremine. Baziran na proljetos predstavljenom modelu Brutale Dragster, ali uz dodatak oznake RR, najnoviji model MV Aguste je najlakše prepoznati po tome što umjesto lijevanih ima žbičane naplatke. Gume su ostale iste što znači da specifičnu stražnjicu i dalje krasi predimenzionirani Pirelli Diablo Rosso u mjerama 200/70-17.

 

Kako bi se opravdao RR u imenu, Brutale 800 Dragster RR ima snažniji trocilindrični agregat, koji umjesto 125 KS pri 11.600 okr/min razvija impresivnih 140 KS pri 13.100 okr/min. Sasvim dovoljna razlika da se višestruko kompenzira neznatan skok težine sa 167 na 168 kg, kao posljedice ugradnje žbičanih naplataka.

 

Osim toga, Dragster RR ima i napredniji elektronski paket, CRC amortizer volana, kao i malo olakšanu prednju vilicu. I tu dolazimo do malog problema s estetikom. Naime, štapovi vilice su eloksirani u crvenu boju, a u istoj su nijansi elementi prednje maskice, dijelovi spremnika goriva i još neki detalji. Kontrast bi trebali činiti bijeli naplatci te glavnina spremnika goriva i rep motocikla u istom tonu, no sve to ipak djeluje pomalo prenapadno. Srećom, u ponudi je i verzija kod koje je bijela boja zamijenjena crnom, a ta kombinacija već djeluje bitno skladnije.

 ti86142

 

 ti86705

fbmp ytmp imp