Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/YFZ450R/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/YFZ450R/Gallery

Novosti

Obnovljena Yamaha YFZ 450R


slikaXX
Iako izgleda skoro isto, novi YFZ 450R ima kliznu spojku, jači i štedljiviji agregat, bolji ovjes…

Nakon što je punih 5 sezona bio najekstremniji četverocikl u ponudi Yamahe, YFZ 450R je za sezonu 2014 podvrgnut prvim malo ozbiljniji promjenama. Pritom je najzvučnija novost ugradnja klizne spojke, što je u svijetu serijskih sportskih četverocikala pravi kuriozitet, koji bi YFZ 450R trebao učiniti mirnijim i preciznijim kod snažnijih kočenja u zavoj, kada je potrebno promijeniti dva ili više stupnjeva niže.

Pogonski agregat je i dalje petventilski jednocilindraš od 449 ccm, ali mu je sada omjer kompresije povećan sa 11,4 na 11,8:1, ugrađena je drugačija bregasta osovina te je optimiziran kut otvaranja leptirastog tijela. Istovremeno je reprogramirana upravljačka jedinica sustava za elektronsko ubrizgavanje goriva, što bi, navodno, trebalo smanjiti potrošnju za 10%, a ekološki prihvatljivijim ga čini i pridodan sustav za sekundarno ubacivanje svježeg zraka u ispušni sustav, koji sada završava novim prigušivačem.

Dorađen je i ovjes, koji bi trebao pridonijeti smanjenju neovješenih masa, ali i učiniti vožnju ugodnijom zahvaljujući većoj mekoći u prvom dijelu hoda. Na kraju, ugrađene su radijalne Maxxis gume, a lagano su promijenjene oplate, kako bi se zategnule prve bore, ali i pružilo više prostora za slobodno manevriranje vozača. Kad stigne na tržište, YFZ 450R bit će dostupan samo u atraktivnoj plavo-bijeloj kombinaciji.

{gallery}NOVOSTI/N136/YFZ450R/Gallery{/gallery}







fbmp ytmp imp