Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/SBKDonington/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/SBKDonington/Gallery

Novosti

SBK: Prva dvostruka pobjeda Sykesa

slikaXX

Dvostruka pobjeda Sykesa, Guintoli s Aprilijom i dalje na vrhu, prvo postolje za MV Agustu

Utrka u Doningtonu prošla je u potpunoj dominaciji Sykesa, koji je ostvario svoju prvu dvostruku pobjedu, ujedno i prvu dvostruku pobjedu Kawasakija nakon 13 godina pauze. Iako je u prvoj utrci pobijedio s nevelike 2 sekunde prednosti, njegovo konačno slavlje nikad nije došlo pod znak upitnika, tako da je pozornost zaokupljala borba za 2. mjesto.

U početku je tu poziciji držao Rea na Hondi, no s vremenom je sve teže održavao ritam te je završio kao 4., za razliku od Melandrija koji je sa svojim BMW-om krenuo relativno loše, ali se postupno probijao prema naprijed i završio 2. nakon što je negdje na dvije trećine utrke obišao Guintolija.

Sykes je u drugoj utrci bio još uvjerljivi, tako da je Guintoli završio kao 2. s 8 sekundi zaostatka, dok je njegov timski kolega Laverty skupio bodove za 3. mjesto. Pred kraj utrke Laverty se morao braniti od napada Melandrija, no vozač BMW-a je nakratko izletio sa staze i na kraju završio 5. Između Lavertyja i Melandrija progurao se „privatnik“ Giugliano, tako da su motocikli Aprilije bili poredani od 2. do 4. mjesta.

Zanimljivo je da je čast Ducatija spašavao Canepa, koji inače nastupa u prvenstvu Superstock 1000, a u Doningtonu se pojavio s pozivnicom te je u drugoj utrci došao do 7. mjesta nakon izravne borbe u kojoj su sudjelovali Cluzel (Suzuki), Fabrizio (Aprilia) i Rea (Honda). Tvornički vozači Ducatija ponovo su imali očajan dan. Nakon 12. mjesta u prvoj utrci, Checa se zbog problema s ramenom nije ni pojavio na startu druge utrke, dok je Badovini ubilježio 11. mjesto u prvoj i pad u drugoj utrci.

U klasi Supersport je ponovo pobijedio Sam Lowes s Yamahom R6, koji je, držeći nevjerojatan ritam, ostavio Sofuogla za više od 11 sekundi. Pritom se favorizirani vozač Kawasakija morao dosta pomučiti da dohvati to 2. mjesto, dok je treće mjesto pripalo Robertu Rolfu, koji je tako MV Agusti priuštio prvo pobjedničko postolje još od 1976. godine, kada je legendarni Agostini odbacio Yamahu te se na posljednjoj utrci sezone vratio navici pobjeđivanja sa svojom starom MV Agustom.

Sykes se dvostrukom pobjedom približio Guintoliju na samo 4 boda, no ta bi se razlika mogla povećati ako se prihvati žalba Aprilije na Sykesovo presijecanje šikane u Monzi. U klasi Supersport se Sofuoglu probio na drugo mjesto u ukupnom poretku, no sada kasni već 30 bodova za sve uvjerljivijim Lowesom.

{gallery}NOVOSTI/N135/SBKDonington/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp