Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/YikeBike/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/YikeBike/Gallery

Novosti

YikeBike – The Next Generation

slikaXX


Futuristički YikeBike je odradio mali evolucijski korak naprijed, ali je još uvijek sporiji od bicikla

Iako postoji već nekoliko godina, YikeBike još uvijek više djeluje kao rekvizit iz SF filmova nego kao prometalo po mjeri urbanog čovjeka. Šuplji prednji kotač promjera 20 cola, stražnji kotač od 8 cola, fleksibilno sjedalo na upravljaču, LED svjetla, atraktivan dizajn i obilata upotreba karbona daju ovom elektrociklu poželjni štih vozila budućnosti, dok svakodnevnoj praktičnosti pridonosi mogućnost da se u manje u pola minuta transformira u kofer i tako pripremi za ručni transport.

Kao i svako slično zamišljeno vozilo, Yike Bike pokreće elektromotor koji energiju crpi iz litij baterije, a novost za 2014. je daljnje smanjenje težine i povećanje radijusa kretanja. Tako se težina kreće od samo 11,2 kg za gotovo potpuno karbonski model Carbon do 14 kg za Fusion, koji je većim dijelom izrađen od aluminija. Ostali tehnički podaci nisu tako impresivni, no autonomija kretanja od 15 km trebala bi biti dovoljna da se stigne do utičnice u uredu, dok maksimalna brzina od 23 km/h znači da za upravljanje nije potrebna vozačka dozvola, ali i da YikeBike smije tamo gdje je klasični prometalima zabranjen pristup.

Moglo bi se razumno pretpostaviti kako je jedina stvar koja priječi da YikeBike kolonizira cijeli planet njegova cijena. No, kad malo bolje razmislite, dvije tisuće dolara, koliko se u SAD-u traži za model Fusion, zapravo i nije strašno daleko od cijene malo boljeg bicikla.

{gallery}NOVOSTI/N135/YikeBike/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp