Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N132/BSB_2012/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N132/BSB_2012/Gallery

Novosti

Završeno britansko superbike prvenstvo

uvodna
Shane Shakey Bryne po treći puta osvojio otočko prvenstvo u najjačoj klasi, dominantnom vožnjom pobjedivši u sve tri utrke Brands Hatcha

Dva tjedna nakon završetka svjetskog Superbike prvenstva, na otoku se u posljednjoj rundi na Brands Hatchu odlučivalo i o britanskom prvaku. Već u prvoj utrci u suboti dalo se naslutiti da je Shakey u izvrsnoj formi, Brands Hatch mu jednostavno izvrsno leži i Josh Brookes se našao u velikim problemima. Kako se izboriti za titulu kraj tako dobro raspoloženog Brynea?
Iako je utrka većinom odvožena po suhom vremenu, pred kraj je prekinuta radi kiše, a prvi je ciljom prošao Shane Bryne na Kawasakiju. U završnici prvenstva izvrstan Alex Lowes na Hondi u posljednjem je krugu pao te drugu poziciju prepustio Tommyju Hillu na Yamahi, dok je Josh Brookes na Suzukiju ipak uspio osigurat 16 bodova prošavši ciljem kao treći.
Druga utrka je odvožena u nedjelju. Situacija je bila vrlo slična prethodnoj utrci, osim što se vodećoj ekipi neočekivano pridružio Berry Burrell na BMW-u, te je povremeno prijetio vodećem Bryneu, da bi na kraju ipak ciljem prošao kao četvrtoplasirani iza Michaela Laveryja na Hondi. Dok je ponovo izvrsni Alex Lowes odustao radi problema s mjenjačkom kutijom, poredak prve dvojice je bio istovjetan, dakle Bryne, pa Brookes. Iako je zbrojem bodova vodio Shane, s 23 boda prednosti još uvijek nije bio prvak, a s lošijim ostvarenim vremenom iz utrke startao je iz drugog reda, dok je Josh sljedeću utrku startao iz vodeće pozicije.
U posljednoj utrcu prvenstva Josh Brookes je vodio od samog početka. Pred kraj utrke Bryne smanjuje prednost, a iako mu je za osvajanje prvensta bilo dovoljno proći ciljem kao četrnaesti, dva kruga prije kraja napada Brookesa i ponovno se postavlja na vodeću poziciju, te tako potvrđuje svoju ovogodišnju dominaciju. Tragičar vikenda Alex Lowes u posljednjem krugu svojom agresivnom vožnjom izbacuje iz utrke konkurenta Michaela Lavertyja, pa naravno i sebe samog. Kao trećeplasirani ciljem prolazi ponovno Tommy Hill, koji je ujedno i trećeplasiran u samom prvenstvu.
Možda ovogodišnja završnica nije bila toliko uzbudljiva kao prošlogodišnja borba epskih razmjera između Hilla i Hopkinsa, ali je pružila pregršt uzbuđenja, te dokazala da britansko Superbike prvenstvo svakako treba pratiti.

1. S. Byrne   Rapid Solicitors Kawasaki   683
2. J. Brookes   Tyco Suzuki   655
3. T. Hill   Swan Yamaha   612
4. A. Lowes   Team WFR Honda   584
5. M. Laverty   Samsung Honda   581
6. T. Bridewell   Supersonic BMW   577

{gallery}NOVOSTI/N132/BSB_2012/Gallery{/gallery}

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Z 750 R MAN and MACHINE »
fbmp ytmp imp