Novosti

Kawasaki Z 750 R

Z 750 R - Oštriji i agresivniji Z

 

Kawsaki-Z750R-1MNa osnovi dobro poznatog modela Z 750, Kawasaki je predstavio i verziju R agresivnijeg izgleda, ali i boljih voznih osobina zahvaljujući potpuno promijenjenom ovjesu i snažnijim kočnicama


Kawsaki-Z750R-2MIonako dobar Z 750 od iduće godine postaje još bolji. Kawasaki je predstavio Z 750 R koji bi trebao zadržati sve kvalitete običnog modela 7 750, ali bi isto tako trebao biti oštriji u sportskoj vožnji. Tu bi najveće promjene nabolje trebala ponuditi obnovljena ciklistika sa prednjom i stražnjom vilicom preuzetom s modela Z 1000 koji se proizvodio od 2007. do 2009. godine. To znači da izokrenuta prednja vilica osim tvrđih postavki sada nudi i mogućnost podešavanja povrata i predopterećenja, dok je stražnja vilica umjesto čelične sada aluminijske vilice.

 

Za agresivniji osjećaj za upravljačem ručke su razmaknute za 7 mm, dok su oslonci za noge aluminijske izvedbe i bez gumenih umetaka kako bi vozač bio izravnije povezan s motociklom. Za kočenje su i dalje zadužena dva nazubljena diska promjera 300 mm, ali novost je da ih sada grizu radijalna kočiona kliješta uparena s radijalnom pumpom.

 

Kawsaki-Z750R-3MOno po čemu će se Z 750 R najlakše razlikovati od običnog modela je bitno agresivnija prednja maskica, a nove je izvedbe i prednji blatobran. Pogonski agregat i okvir ostaju jednaki onima koji se ugrađuju u klasičan 7 750, a više o svemu pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp