Novosti

Yamaha XT1200Z Super Tenere

Super-Tenere-1MTest nove Yamahe Super Tenere

 

U povodu svjetske prezentacije potpuno novog modela Super Tenere, Yamaha je za novinare pripremila dugačku testnu rutu koja vodi od Pariza do Maroka. Nama je pripala čast da odvozimo prvu etapu koja završava u Touluseu


Nova Yamaha Super Tenere na fotografijama djeluje kao masivan motocikl što je dojam kojeg  potvrđuje i deklarirana težina od 260 kg. U stvarnosti Super Tenere ne djeluje toliko glomazan, dok u samoj vožnji vrlo vješto skriva kilograme.

 

Super-Tenere-2MTo znači da je motocikl zapravo iznenađujuće okretan i upravljiv, te je sposoban pružiti podosta zabave u sportskoj vožnji. Agregat se ne razbacuje snagom, ali je vrlo linearan, a za siguran prijenos snage na podlogu brine se sustav kontrole proklizavanja.

 

Udobnost je na očekivano visokoj razini, a zaštita od vjetra je i više nego solidna, što sve zajedno Super Tenere čini iznimno zanimljivim odabirom za sve one koje zanimaju avanturistička putovanja, možda i ponajboljim modelom u svojoj klasi. Više o svemu možete pročitati u detaljnom testu u lipanjskom broju Moto Pulsa.

Više u ovoj kategoriji: « Spyke Blaster MotoGP »
fbmp ytmp imp